Vijf tips voor Left of the Dial 2022

Volgende maand vindt van donderdag 20 tot en met zaterdag 22 oktober Left of the Dial plaats. Het Rotterdamse showcase festival viert zijn vijfde verjaardag, hoewel het in 2020 wegens corona alleen online plaatsvond. In 2021 kwam Left of the Dial keihard terug en pakt dit jaar gewoon lekker door! Met ruim 100 bands verspreid over zeventien zalen is er weer meer dan genoeg te ontdekken. Hieronder onze tips voor Left of the Dial 2022.

Cucamaras

Dit viertal uit Nottingham gaat goed mee in de opkomende stroom aan Britse postpunkbands. De band bracht in mei zijn eerste EP uit: “Soft Soap“. Het schijfje bevat vier singles en de mannen halen hun inspiratie uit het dagelijks bestaan, met flink wat boosheid als gevolg. Cucamaras is twee keer te zien op Left of the Dial; op donderdagavond om 23:10 uur in Worm 2 en op zaterdagmiddag om 18:10 uur in Time is the New Space.

Lime Garden

Als je zin hebt om te dansen ben je bij Lime Garden aan het juiste adres. Het vrouwelijke viertal uit Brighton brengt een mix van new wave en indie en kreeg het onder andere al voor elkaar om mee op tour te gaan met IDLES. Lime Garden speelt zaterdag twee sets op Left of the Dial; om 19:50 uur in Rotown en om 23:30 uur in de Arminius kerk.

Die Verlierer

Deze Duitse postpunkband lijkt regelrecht uit de jaren ’80 te zijn gekomen. Die Verlierer heeft het duistere van bands zoals The Cure, maar dan net even een tikkie stoerder. Het eerste album, “Die Verlierer“, kwam uit op 25 maart van dit jaar. Die Verlierer kun je twee keer zien op Left of the Dial; namelijk donderdag om 23:20 uur in Perron Left en vrijdag in Worm 2 om 19:00 uur.

Mitraille

Voor het echte snelle punkwerk kun je terecht bij Mitraille. Het drietal uit Antwerpen beukt erop los en bracht in mei van dit jaar het eerste album uit; “Mitraille“. Deze plaat volgt op een drietal EP’s in drie jaar tijd. Tijd om stil te zitten is er bij Mitraille dus niet bij! De band zie je tijdens Left of the Dial op vrijdag om 17:20 uur in V11.

Skroetbalg

Beuken kunnen de mannen van het Drentse Skroetbalg ook heel goed. Nog maar bezig sinds 2021, maar al met een flink repertoire op zak tourt de band door het ganse land. Er wordt gezongen over Drente, bier, auto’s en alle andere mooie dingen aan het leven. Skroetbalg speelt tijdens Left of the Dial in Roodkapje front op zaterdag om 19:20 uur.

Naast dat je kunt genieten van alle bands heeft het festival ook een flinke randprogrammering, zoals een karaokebar en een post pub waar je onder het genot van een biertje een kaartje kunt sturen naar de thuisblijvers of een bericht kunt achterlaten voor je favoriete Left of the Dial band. De voorlopige timetable staat inmiddels online en vind je op de website van Left of the Dial. Tickets kosten €45,00 voor het gehele weekend en zijn nog te koop via eerder genoemde website.

Wat zijn jouw tips voor Left of the Dial 2022? Laat het ons weten via Facebook, Twitter en Instagram!