Zeven tips voor Jera On Air 2023

Het programma van Jera On Air 2023 is al een tijdje bekend. De organisatie heeft ook dit jaar weer een heerlijke line-up bij elkaar weten te verzamelen met namen als Parkway Drive, Rancid, Flogging Molly, Billy Talent, Papa Roach, Hollywood Undead en The Ghost Inside. Maar uiteraard is er dit jaar ook weer een hoop te ontdekken qua kleinere bands of bands buiten je eigen genre-bubble. Hieronder zeven tips voor Jera On Air 2023.

Two and a Half Girl: rock van eigen bodem

Dat Nederland genoeg talent heeft, bewijst Two and a Half Girl wel. De Utrechtse rockband bracht afgelopen jaar hun debuutalbum uit: “Evidence of a Broken Mind“. Een plaat die wij beoordeelden met een dikke 8.5 en omschreven als ‘indrukwekkend’. Zo’n sterk debuut belooft alleen maar meer voor de live-act van Two and a Half Girl.

PUP: punk uit Canada

Als je een beetje bekend bent in de punkrockscene, dan heb je op zijn minst al eens van PUP gehoord. De band heeft ondertussen al flink wat tourkilometers gemaakt en de mannen weten hoe ze het publiek voor zich winnen. De Amsterdamse Melkweg werd onlangs nog compleet plat gespeeld. Een act die dus zeker niet mag ontbreken in je schema!

De terugkeer van John Coffey

John Coffey speelde menig festival al plat, maar gooide in 2016 de handdoek in de ring. Onlangs kondigde de band hun terugkeer aan inclusief nieuw materiaal. Pak nu dus je kans om de band weer live te zien met hun energieke liveshow.

Ghostkid: mix aan genres die hard gaan

GHOSTKID is zo’n band die zich niet laat beperken door genres. De muziekstijlen electrocore, trap, industrial, rock en metal worden in een blender gesmeten en tot een heerlijke muzikale massa gemengd. Maar ook aan stage performance en uitstraling is gedacht, zwarte make-up en gekleurde lenzen staan aan de basis van de energieke set van GHOSTKID.

Arson: van rock ’n roll tot punk en southern rock

Als je van goedgeklede mannen houdt, dan mag je de show van Arson sowieso al niet missen. Maar de band heeft veel meer te bieden. Superstrakke rock ’n roll, punk, hardcore en southern rock worden met elkaar gecombineerd. Het gitaargeluid is opvallend en live gaat het dan ook lekker hard.

Static Dress: electronische metalcore

Static Dress mengt genres waarbij metalcore, screamo, emo en electronische muziek de basis vormen voor elke track. De band speelde volle zalen al plat als support voor Sleeping With Sirens en A Day to Remember. In 2022 werd het album “Rouge Carpet Disaster” uitgebracht. Mocht je je dus willen voorbereiden dan is die plaat een goed begin!

The Interrupters: heerlijke dansbare tunes

The Interrupters serveren je heerlijke dansbare skapunk: snelle drumritmes met veel snare-gebruik, opvallende blazers en funcky gitaarlijntjes! De band is naast eigen werk ook niet vies van een cover en maakte een eigen swingende versie van Billie Eilish’s hit “Bad Guy“. Voetjes van de vloer bij The Interrupters!

Jera On Air 2023 vindt plaats van donderdag 22 juni tot en met zaterdag 24 juni in Ysselsteyn. Meer informatie over het festival, het programma en de tickets kun je op de website van Jera On Air vinden.