Mainstage biedt alles op derde dag van Rock Werchter 2022

De zaterdag is aangebroken in Werchter en dat betekent dat de derde dag van start gaat. De line-up van deze Rock Werchter-dag is door een ringetje te halen. Zo staat zowel twenty one pilots als Imagine Dragons als headliner geprogrammeerd. Het belooft een mooie dag te worden, qua programma én weer.

Goldband neemt eigen track iets te letterlijk

Op deze zonnige zaterdagochtend is de mainstage voor de Haagse formatie Goldband gereserveerd. De mannen weten hoe ze een feestje moeten, want het spreekwoordelijke dak gaat eraf. Alleen is er dit keer een noodgeval tijdens de set, want zanger Boaz Kok breekt zijn voet wanneer hij van het podium af probeert te springen. Hij is een echte doorzetter, want na wat hulp springt hij door op zijn andere been en rust hij af en toe op een stoel. Het nummer “Noodgeval” krijgt daarmee vandaag een andere lading. Maar de show must go on en dat lukt de heren ook zeker. Van pitten tot springen: Goldband opent de mainstage pittig.

Nothing But Thieves is vooral muzikaal sterk

De Londense band Nothing But Thieves heeft een immens grote populariteit in Nederland. Op Werchter is lijkt de band meer moeite te hebben om met het publiek een feestje te bouwen. Uiteraard worden alle hits gespeeld, zoals, “Impossible” “Sorry” en “Amsterdam“. De heren blijven redelijkerwijs statisch staan, omdat ze bij hun microfoonstand moeten blijven. Hierdoor breekt het publiek niet door in feestelijkheid. Frontman Conor Mason is echter zoals altijd perfect bij stem en levert kwaliteit zoals je hoopt. Een goed klinkende show, maar wellicht een doodmakertje na het feest van Goldband.

Totale gekte bij Mäneskin

De mainstage wordt vandaag ook vergezeld door de in populariteit geëxplodeerde band Mäneskin. De bezoekers verzamelen zich als mieren op een zandhoop en het hele veld staat afgeladen met fans. De groep start natuurlijk met “Zitti E Buoni” en het publiek is niet te stoppen! Frontman Damiano David maakt de fans nog gekker, want hij heeft het Nederlandse zinnetje geleerd: “Jullie kunnen me krijgen“. Hij roept dit nog meerdere malen het publiek in. Zoals bij iedere show komen er ook fans op het podium en wordt er een leuke groepsfoto gemaakt. Een nadeel was dat bassist Vic De Angelis en gitarist Thomas Raggi enkel een zijde hadden van het podium. Alle verzamelde fans die bordjes hadden voor een van de twee konden deze niet laten zien aan diegenen. Erg jammer, dat er zulke strenge regels zijn over wie waar staat tijdens een rockconcert.

Yungblud gaat voor 110% op Rock Werchter

Yungblud staat vandaag ook geprogrammeerd voor de mainstage. Hij rent gelijk de catwalk op en iedereen springt. En dan ook iedereen! Er is geen moment om te ademen want je springt, danst en gilt. Dat zijn je enige opties tijdens deze set. Zelfs de zanger wordt er een beetje ontdaan van. Hij geeft 110% en rent het hele podium over. Hij doet gekke dansjes, trekt gekke bekken en is helemaal zichzelf. Het is heerlijk om zo’n explosie aan energie te zien en het publiek gaat er helemaal in op. Of het nu bij “Memories” of “Parents” is, Iedereen schreeuwt uit volle borst mee. Hij geeft iedereen op Rock Werchter vandaag een thuis. De track “Machine Gun (F*ck the NRA)” wordt opgedragen aan de supreme court. Er is barstens veel interactie en emotie. Wat een topact!

Anne-Marie brengt lekkere popact op de zaterdag

Naast de meeste rockacts heeft Anne-Marie ook een plekje op het podium van de mainstage op de zaterdag van Rock Werchter 2022. Met grote, leuke opgeblazen gummy beren is de stage versiert. Anne-Marie brengt de energie en het is tijd voor een vrolijk feestje. Ze geeft wel toe dat een extra cardio-workout niet zou schaden. Echter is dit op geen enkele mogelijkheid te bekennen: ze gaat van links naar rechts en laat geen enkele noot vallen. Ze zingt alles met een grote glimlach: “Birthday“, “Ciao Adios” en “2002“. Alle hits komen voorbij. Iedere bezoeker zingt alles mee en niemand heeft iets te klagen tijdens deze set. Gewoon een heerlijke pop-act tussen het stevigere werk.

twenty one pilots is niet te stoppen op Rock Werchter 2022

Co-headliner twenty one pilots neemt als eerste het podium op deze prachtige zaterdagavond. Het publiek lijkt goed opgewarmd door alle acts die hiervoor hebben gespeeld, want ze roepen de band al voordat deze opkomt. Het podium is vrij minimaal opgemaakt, maar de show van het duo met zijn jazzie band zorgen ervoor dat je geen extravagant podium nodig hebt. De heren spelen hit na hit en zanger Tyler Joseph heeft nog wat wildere plannen voor deze avond. Tijdens “Chlorine” loopt de zanger rustig over het podium en controleert de lucht, de schermen en toch ook wel een beetje de stellingen.

Ondanks dat er een kleine klim stelling verder in het publiek voor hem is gebouwd, lijkt hij hier niet van onder de indruk. Tijdens “Car Radio” klimt hij dan ook niet op dat kleine, derderangs stellinkje, maar gaat hij bovenop de mainstage staan. Fans houden hun hart vast, maar het verloopt vlekkeloos. Het publiek is tijdens iedere track niet te stoppen: er wordt gesprongen, gejuicht en gezongen. De band geeft ook alles: van de jazzie intermezzo’s tot springende bandleden. Wat kan je nog meer vragen? Wat een top set!

Imagine Dragons maakt taak als dagafsluiter niet waar

Na het explosieve optreden van twenty one pilots is het tijd voor de tweede co-headliner: Imagine Dragons. De korte samenvatting de set: het is vrij veel show. Muzikaal is de kwaliteit ontzettend goed, maar toch voelt het als een matig optreden. Frontman Dan Reynolds gebruikt alleen maar de catwalk van het podium. Daarom zijn er flink wat teleurgestelde fans op de eerste rij, die vanaf het begin van de dag al hier staan te wachten om de frontman écht goed te kunnen zien.

Daarnaast is het vooral de zanger die de aandacht krijg, de band blijft een beetje achter op het podium hangen. Doordat Reynolds voornamelijk vooraan op de catwalk staat, staan alle ruggen van de pit naar het hoofdpodium toegedraaid. Een gekke situatie. Ook lijkt het publiek een beetje verdeeld. Er wordt niet echt gesprongen, of geklapt, er wordt met name veel toegekeken. Hits zoals “Radioactive” en “Enemy” worden natuurlijk goed ontvangen en meegezongen. Verder wordt er vooral veel gefilmd. De minder bekendere tracks worden dan ook een beetje vergeten en het publiek kakt redelijk in. Na de explosieve en wervelwind van energie van twenty one pilot voelt deze show nét even wat minder. Er wordt geprobeerd de show groter te maken met poppers en leuke visuals. Dat lijkt wat te compenseren, maar toch verlaat je het veld met een wat gemengd gevoel.