Dag twee Rock Werchter 2022 verloopt soepel ondanks vele wijzigingen

De tweede dag staat voor de boeg voor de Rock Werchter-bezoekers. Het zonnetje schijnt heerlijk en allerlei fans staan te wachten voor de ingang. De gehele dag gaat niet vlekkeloos, meerdere acts moeten helaas annuleren waaronder Greta van Fleet. Maar dat mag de pret niet drukken, want er staan nog genoeg andere acts op de planning die de bezoekers weten te vermaken.

Sum 41 gaat op volle energie!

Op de vroege middag staan de heren van Sum 41 klaar om de fans te entertainen. Het grote skelet met vier vingers aan de ene hand en enkel de middelvinger aan de andere hand, pronkt al op het podium. Voor sommige Sum 41-fans zal het een tegenvaller zijn: de show is namelijk van zondag naar vrijdag verplaatst. De trouwe luisteraars zullen hierdoor de plank misslaan als ze enkel een zondagticket hebben gekocht. Frontman Deryck Whibley is in ieder geval klaar om het publiek even wat punkrock te laten voelen. Whibley lijkt niet 100% perfect bij stem, maar zijn energie maakt dit dubbel en dwars goed. Hit na hit wordt gespeeld en de band maakt de gehele mainstage onveilig. Tracks als “Fatlip“, “Motivation” en “In Too Deep” kunnen niet ontbreken en de circle pits komen goed op gang met deze tracks. Goede start van de middag!

Waterparks zet energievol theekransje neer

The Slope heeft in de namiddag de eer om betreden te worden door Waterparks. Opvallend is dat zanger Awston Knight een hoop praatjes maakt tussen de nummers door. De band geeft een goede energie af, maar eist in tegenstelling ook een hoop van de aanwezigen. Continu moeten de handen worden geklapt, op verschillende manieren moet er een pit komen of er wordt gevraagd om te springen. Even rust zit er niet in als het aan Knight ligt. Enkele diehard-fans gillen echter lyrisch en geven elke druppel energie die in het lijf verborgen schuilt. Ook vertelt Knight nog even dat een random iemand in de bus heeft gepoept en dat hij diegene een klap wilt geven. Een bijzonder entertaining verhaal. Gitarist Geoff Wigington houdt de show warm door al zijn gevoel te uiten op de gitaar en er komen soms zelfs wat pirouettes aan te pas. Een vermakelijke, explosieve show.

Publiek speelt belangrijke rol bij Lewis Capalbi

Netjes op tijd begint zanger Lewis Capalbi. De schotse zanger is onder de indruk van de grote stage en loopt op de uitbouw een klein onwennig rondje. “Deze heb ik normaal niet,” laat de zanger weten. Lewis Capalbi heeft een goede connectie met het publiek en maakt ook hier en daar een grapje. Het publiek zingt kalm alle hits mee. Daarnaast wordt door Capali een cover van “A Thousand Miles” gespeeld, ook hier zingt het publiek uit volle borst mee. De zanger verontschuldigt zich dat hij geen nieuwe muziek had voor deze show, maar dat baat geen enkele fan. Iedereen lijkt content met het repertoire dat wordt gespeeld. De setlist eindigt een kwartier te vroeg, wat redelijk jammer is, maar alle fans lijken ruimschoots tevreden.

Metallica brengt vuur naar Rock Werchter

Het was nog even spannend of Metallica zou komen na een eerdere corona-besmetting binnen het team. Uiteindelijk kan het doorgaan met wat wijzingen in het schema: Metallica start 20 minuten eerder dan oorspronkelijk gepland. De menigte is nog wat grillig bij het wachten voor de aftrap door de band, maar dan barst het los! Met name wanneer “Enter Sandman” start, lijkt elke bezoeker los te komen. De band pakt uit met een geweldige lichtshow aangevuld met visuals en strakke solo’s. Er hangen hier en daar wat drones en alle lede worden vanuit iedere hoek gefilmd. De show an sich blijft vrij kalm en pas na het einde van de set toe, bij “Moth Into Flame“, komt er vuur aan te pas. Daarna volgen de laatste nummers gepaard met wat vuurwerk en meer vuur. Daar blijft het dan eigenlijk bij. De heren maakten amper gebruik van de catwalk en waren vrij statisch. Klassiekers zoals “Seek and Destoy“, “One”  en “Sad But True” worden natuurlijk ook gespeeld. Pitten en op de schouders zitten is niet uitgesloten. Na het einde van de show is Metallica nog ruim 10 minuten aan het napraten en het publiek aan het ophypen. En daarmee komt dag twee van Rock Werchter 2022 aan een einde.