Negen tips voor Popronde 2022

Popronde

De komende maanden reist een gezelschap van opkomende bands en artiesten door het land met het festival Popronde. Nieuwkomers binnen allerlei genres zijn te zien in maar liefst 40 steden in Nederland. Wij stellen graag een aantal alternatieve bands aan je voor die dit najaar deelnemen.

Blanko

Een ervaren schrijver en sessiemuzikant die de stap maakt naar het uitbrengen van eigen muziek: dat is waar Blanko begon. Op zijn website zegt hij dat hij ”zijn eigen muziek creëert van het oorspronkelijke ideetje tot hetgeen wat je op de radio hoort”. En dat wat je op de radio hoort zijn heerlijke riffjes, zwoele bastonen en steady beats. Liever live? Ga dan vooral kijken bij Blanko’s set tijdens Popronde.

flut.

Voor nummers vol met humor moet je bij flut. zijn. De band maakt tracks met hilarische teksten over kattenkwaad, alledaagse dingen en dikke pech. Die teksten hoor je over lekkere gitaardeuntjes. Een echte aanrader voor de fans van HANG YOUTH, al is flut. wel duidelijk minder politiek.

Wasted Youth Club

Wasted Youth Club is een band die je moet opzoeken als je graag wat ruigere garage rock wilt horen. Goede muziek voor in de kroeg, wat niet gek is gezien ze zichzelf beschrijven als ‘je muzikale fuck-off naar de dagelijkse routine, gemaakt door vier professionele drinkers‘.

Eaters of the Soil

Eaters of the Soil brengt grotendeels instrumentale muziek naar Popronde 2022. De duistere klanken gemaakt door onder andere drums, bas en trombone, zorgen voor een bijzonder effect. Recent bracht de band de EP ‘Eaters of the Soil 2‘ uit, waarop het doommetalgeluid van de band duidelijk te horen is.

REFORMIST

Voor fans van bands als Slipknot en System of a Down is REFORMIST een aanrader. Snelle gitaren, diepe bas en ruige screams vormen de basis van deze band. Ook zijn de heren niet bang om hun politieke mening te uiten. Hun in 2021 uitgekomen debut EP verteld een verhaal over het reinigen van de aarde door virussen en natuurrampen, waarna vervolgens een klein groepje mensen een tweede kans krijgt op aarde. De band is ook hard aan het werk aan nieuwe muziek. Daarover vertelden ze ons meer tijdens een interview.

Cirrus Minor

Een stevig stukje rockmuziek kan je horen tijdens de set van Cirrus Minor. Enkele weken geleden bracht de band zijn eerste album uit, ‘Cirrus Minor I‘, waarop sterke riffs en overtuigende vocalen te horen zijn. Het is duidelijke te horen dat bands als Foo Fighters een inspiratie zijn voor dit drietal.

MEER: Weten hoe het er vorig jaar aan toeging bij Popronde? Check dan deze review van de vorige editie in Roermond.

IKIGA

Opzoek naar wat lichtere muziek? Zin in een dansje? Dan moet je zeker naar IKIGA gaan. De band is geïnspireerd door Japanse muziek. Vrolijke deuntjes en lichte melodieën maken dat je mee wil dansen met de IKIGA. Hun debuutsingle ‘I Need It‘ verscheen in grote Spotify afspeellijsten en de band was ook al te horen op radio 3FM.

Solomon

De band Solomon brengt verhalende muziek naar Popronde. Meeslepende melodieën maken dat je helemaal wegdroomt bij deze muziek. De fluit die je hoort op de achtergrond van veel tracks maakt het geheel nog dromeriger.

A Minor Problem

Old school punk, met een hintje grunge. A Minor Problem houdt het punkgeluid dat we kennen van Green Day en Blink-182 in leven. Uptempo beats, en snelle vocalen en guitaren maken dat deze band een ontzettend energieke liveshow geeft.

Voor alle steden, data en deelnemende artiesten kun je terecht op de website van Popronde.

Welke band wil jij absoluut niet missen? Laat het ons weten via Instagram, Facebook en Twitter.