INTERVIEW: Superlove

Superlove stond onlangs voor het eerst op het podium in Nederland als supportact voor Hot Milk in Hall of Fame, Tilburg. Tijdens de tour bracht de band ook nog de single “NRG” uit met een bijbehorende video. Tijd om eens met frontman Jacob Rice te spreken!

Het gaat heel goed, bedankt voor het vragen. We hebben deze week net een nieuw nummer uitgebracht, dus dat zet me altijd in een goede stemming. Ik vind het geweldig om de directe reactie te zien.

Ja, dat klopt! Het was zo’n gekke ervaring. Veel zalen en podia kunnen er na verloop van tijd van binnen hetzelfde uit gaan zien, dus het was leuk om momenten te hebben waarop we ons realiseerden waar we waren toen we backstage rondliepen. We werden zo vriendelijk behandeld door iedereen daar, dus we voelden ons echt welkom. Het was te gek dat er ook een skatepark in de zaal was, wat cool was om te bekijken. Nederland is onwerkelijk.

Zeker, we hebben een paar dingen gesigneerd, wat foto’s genomen. Het was te gek om te zien dat we met onze muziek mensen zo ver van huis bereiken. Hot Milk-fans hebben ons echt verwend. We voelden ons echte rocksterren.” -lacht

We waren eigenlijk gewoon ‘het geluid’ tussen hen en hun favoriete band, dus we proberen hen te vermaken. Maar deze menigten wilden moshpits en springen, dus we hebben ze getrakteerd op een paar springerige riffs in de set, nummers als ‘Easier’ en ‘Save Yourselves’ vielen echt in de smaak. Het is gewoon het juiste tempo om op te springen.

Ik denk dat de show in Keulen zeker opviel. Het publiek ging echt hard voor ons, we hebben daar echt een leuke tijd gehad. Dat zullen we niet snel vergeten!

We hebben zeker gefocust op een algemener geluid voor dit album, en ik denk dat de consistentie in de algehele toon ons echt heeft geholpen de aandacht van de Britse rockscene te trekken. We zijn nog steeds bezig en doen ons eigen ding, maar de reactie op het laatste album was veelbelovend voor ons.

Een gorilla voor de grote riffs en het gitaargeluid en een vogel voor de meer melodieuze vocale kant van het album.

Dit nummer gaat over hoe we allemaal op onze eigen manier moeten werken en omgaan met wat er in de wereld gebeurt, en tegen de tijd dat we thuis komen van ons werk en alles verwerken wat we online zien/horen, hebben we geen zin meer om veel anders te doen. Het voelt soms gewoon als een eindeloze cyclus en we worden constant leeggezogen van energie.

Echt heel snel, eerlijk gezegd… Ik had het algemene idee en de eerste demo in juli. Een maand later, nadat we hadden besloten dat we een nieuw nummer wilden uitbrengen voor het einde van het jaar, hebben we het als band opgepoetst en enkele delen opnieuw bewerkt. De definitieve versie was een maand later klaar. We hebben wel eerder zo snel gewerkt, maar hebben het nog nooit zo snel uitgebracht! Dus het is ook echt vers voor ons. Ik hou ervan.

We hebben het zo vaak gezegd, maar Enter Shikari en Lower Than Atlantis zijn onze grootste invloeden. Maar dit nummer kwam in het bijzonder voort uit veel invloeden van Bring Me the Horizon en de Britse hyperpop.

Absoluut! Niets concreets, maar we hebben een map vol met demo’s en ideeën die klaarliggen om verder uit te werken.

We willen eigenlijk ‘verdwijnen’ en echt even weg zijn van sociale media om uit te zoeken wat we in godsnaam willen doen. Sinds we deze band zijn begonnen hebben we altijd releases gepland en nooit de tijd gehad om te stoppen en geen muziek uit te brengen.” -lacht

Nooit meer optreden. Gewoon volledig in kluizenaarsmodus gaan en samen in een studio wonen om muziek te maken, dat zou ongelooflijk zijn.

Het album van Superlove, “follow:noise“, is vanaf 2 juni 2023 te beluisteren via de bekende streamingsdiensten. Weten waar de band in de toekomst allemaal optreedt of het album fysiek aanschaffen? Dat vind je op de website van Superlove.