INTERVIEW: Bad Wolves’ Daniel Laskiewicz

Op 29 oktober verscheen het nieuwe album van Bad Wolves: “Dear Monsters“. Dit is het eerste nieuwe album van de band met zijn nieuwe zanger Daniel Laskiewicz. Wij spraken met de nieuwe frontman over de plaat, de toekomstplannen en aankomende liveshows.

Hey Daniel, leuk je even te spreken. Hoe gaat het met je?

Het gaat prima. Bedankt dat je het vraagt!

Op de laatste vrijdag van oktober is jullie nieuwe album “Dear Monsters” uitgekomen. Wat kunnen mensen verwachten als ze naar dit schijfje luisteren?

Ik haat het om dit te zeggen, want het is echt een beetje een cliché ding. Maar voor het grootste gedeelte kunnen mensen een divers album verwachten. Het is een plaat die voor iedereen wel iets heeft eerlijk gezegd. Aan de andere kant zal het ook het meest stevige album zijn dat je van de band tot nu toe gehoord hebt. En een zachte, meer songwriter-achtige feel. Met daarbij het meest poppy en RnB wat je hebt gehoord.

Het is dus ook wel een mix tussen genres?

Jazeker. Er zijn wat kruisingen in songs en uiteindelijk is het een beetje een cliché zoals ik al zei, omdat het voor iedereen iets heeft.

Dit is het eerste album dat je hebt gemaakt als lid van Bad Wolves. Hoe ging dat proces voor jou?

Ja klopt. Het was echt leuk, we hadden er allemaal plezier in. Er was geen stress, we zaten allemaal heel goed op één lijn. Er was geen drama, het ging allemaal heel soepel. Iedereen die erbij betrokken was, had een goede chemie met elkaar. Een hele prettige werkomgeving.

Kun je misschien ook iets meer vertellen over de gedachten achter de albumtitel?

‘Dear Monsters’ is de aanhef van een brief aan je persoonlijke demonen. Om daarover te spreken en de uitdagingen juist aan te gaan. Iedereen heeft zijn eigen monsters of demonen. Het is eigenlijk een manier om je innerlijke monsters aan te spreken.

Is dat ook echt een thema dat terug te horen is op het album?

Ja, het gaat over verschillende emoties. Depressie, hoop, verdriet. De ups en downs van het leven. Vooral die reflectie op jezelf.

Het nummer “Lifeline” werd uitgebracht als een van de eerste singles. Hoe zijn de reacties daarop geweest?

Heel erg goed. Hij doet het ook erg goed op YouTube. Het voelde ook echt als de perfecte track om als single uit te brengen. Het geeft het juiste gevoel weer voor de rest van het album. Het heeft die klassieke Bad Wolves-sound, de zware gitaren. Maar het introduceert je ook met mijn stem en wat ik meebreng in het geluid. Het was een goede mix om als eerste te onthullen.

Is er een nummer op het album waar je echt naar uitkijkt om live te spelen?

Ik ben echt enthousiast voor ons om in een live-setting ‘On the Case’ te spelen. Het is echt een ‘crushing’ nummer. Tijdens de bridge hebben we ook een stuk waar het publiek goed aan mee kan doen. Dat gaat dus wel leuk worden live. Het is ook een van de meest agressievere nummers, dus het is een goed moment om helemaal los te gaan. Het is echt een van de meest heavy tracks die een van ons heeft gemaakt. Zelfs voor mij, terwijl ik uit een band kom die gevuld was met heavy muziek. Het is wel een klassieke Bad Wolves-track, maar met dat nieuwe smaakje. Ik heb de vocalen op dat nummer ook net even iets anders gedaan dan op de rest van het album. Ik denk zelfs dat door naar het nummer te luisteren, je al een gevoel kan krijgen van hoe het live gaat zijn.

Heeft de pandemie nog effect gehad op het hele proces van schrijven en opnemen volgens jou?

Ja zeker weten, maar echt op een goede manier. Er was gewoon meer tijd om dingen te doen. Normaal gesproken gaat het best wel gepaard met stress. Je probeert deadlines te halen, zodra het album uit is ga je op tour. Maar nu konden we een nummer schrijven en er één of twee maanden later nog eens naar kijken en dingen aanpassen. Er was gewoon de tijd om het precies te maken zoals we wilden. Je hoort het ook terug in het album. Ik heb nog nooit gehad dat ik na de release naar een album luisterde en niets wilde veranderen.

En als we het hebben over de toekomst. Is er een artiest waar je wel graag samen iets mee zou willen maken?

Oh echt heel veel. Ik hou momenteel ook echt van veel popacts. Het zou mij bijvoorbeeld heel tof lijken om iets samen met The Weeknd te doen. Ik denk dat onze stemmen wel goed bij elkaar zouden passen. Ik kan hier echt nog een uur over praten, maar ja The Weeknd lijkt me wel tof.

Wordt het dan meer in de stijl van The Weeknd of meer in de stijl van Bad Wolves?

Ik denk dat we daar wel een goede mix in kunnen vinden, zodat het zou passen. We hebben het nu ook wel een beetje aangetipt op het album met het nummer ‘Springfield Summer’. Dat heeft al meer een poppy/RnB-vibe en gedeeltes.

Zijn er al plannen om weer richting Europa en Nederland te komen?

“Ik ben er zeker van dat het gaat gebeuren. Momenteel wordt er gesproken over een Amerikaanse tour en daarna waarschijnlijk Europa. Voor nu zijn het alleen nog gesprekken. Er komt sowieso eerst een Amerikaanse tour en vanuit daar plannen we weer verder.

Dus er is wel goede hoop voor de Nederlandse fans?

Oh ja, meer dan hoop zelfs!

Welke nummers komen sowieso op de setlist?

Dat is een moeilijke vraag, want dat ligt niet alleen aan mij maar aan de hele band. We hebben er al wel over gesproken om dit nieuwe album in zijn geheel te spelen, maar geen idee of we dat echt gaan doen. En dan wat oudere nummers tussendoor. We zullen het zien.

Wat kunnen de fans gaan verwachten van de liveshows?

Een waar circus.” -lacht- “Een beetje zoals een college football game. Waar er rivaliteit is en een bepaalde spanning in de lucht. Er gaan een hoop emoties zijn van de band en de fans om in deze nieuwe formatie live te spelen. Ik ben iedereen al aan het vertellen om warpaint mee te brengen. Het gaat interessant worden. Het gaat net een scene worden uit Braveheart.

Het album van Bad Wolves, “Dear Monsters“, is vanaf 29 oktober te beluisteren via de bekende streamingsdiensten. Weten waar de band in de toekomst allemaal optreedt of het album fysiek aanschaffen? Dat vind je op de website van Bad Wolves.