Acht covers door Against the Current

Against the Current is ondertussen een gevestigde naam in de scene, tourt continu de wereld over en speelt daarbij regelmatig concerten in Nederland. De band heeft een flinke discografie opgebouwd, maar het begon allemaal met covers op YouTube. Tijd voor ons om eens terug te blikken op enkele covers door Against the Current.

Good Time” – Owl City ft. Carly Rae Jepsen

Een van de eerste covers die op het kanaal van Against the Current verscheen, is de samenwerking met Alex Goot voor de cover van “Good Time“, origineel van Owl City en Carly Rae Jepsen.

She Looks So Perfect” – 5 Seconds of Summer 

De hitsingle “She Looks So Perfect” van de jongens van 5 Seconds of Summer werd door de band in een akoestisch Against the Current-jasje gestopt.

Ain’t It Fun” – Paramore

De dame en heren coverde ook de track “Ain’t It Fun” van Paramore. Hierbij neemt gitarist Dan Gow zowel de bas- als gitaarpartij voor zijn rekening.

Uptown Funk” – Mark Ronson ft. Bruno Mars

In 2015 ging Against the Current samen met Set It Off op tour door Amerika. Deze tour werd afgetrapt met een gezamenlijke cover van “Uptown Funk“.

MEER: Check hier ook ons video-interview met Set It Off!

All I Want For Christmas Is You” – Mariah Carey

Als je covers maakt dan kan een echte kerstklassieker in december natuurlijk niet ontbreken. Daarom namen de dame en heren hun eigen versie op van “All I Want For Christmas Is You“.

Red” en “Love Story” – Taylor Swift

Taylor Swift moet een van de favoriete artiesten zijn van de band, want maar liefst vier tracks werden in het verleden gecoverd: “Red”, “22”, “All Too Well” en “Love Story”. Laatstgenoemde was een samenwerking met Yellowcard, waarbij Sean Mackin uiteraard zijn viool erbij pakt.

When You Were Young” – The Killers

In 2016 tourde Against the Current mee met het reizende festival Vans Warped Tour door Amerika. Tijdens deze tour nam de band enkele covers op, waaronder “When You Were Young” van The Killers.

Teenagers” – My Chemical Romance

De cover van My Chemical Romance’s “Teenagers” verscheen nooit op het eigen YouTube-kanaal van Against the Current, maar was onderdeel van een speciaal coveralbum ter ere van het jubileum van “The Black Parade“.

Op zaterdag 11 november staat de band op de planken in Melkweg, Amsterdam. Altijd op de hoogte zijn wanneer Against the Current een show in Nederland speelt? Je vindt het in onze concertagenda!

Laat ons via Facebook, Instagram en Twitter weten wat jouw favoriete Against the Current-cover is!