You Me At Six wekt energie op in uitverkochte Melkweg

Een maand geleden bracht You Me At Six het achtste studioalbum uit: “Truth Decay“. Dit wordt op donderdagavond 23 februari gevierd met een uitverkochte show in de Amsterdamse Melkweg. De band heeft vrienden The Hunna meegenomen om de zaal voor ze op te warmen.

Wie binnenkomt tijdens The Hunna heeft pech, want de enige vrije plekken die nog te vinden zijn in de Oude Zaal van Melkweg zijn bij de bar of achter een trap die naar het balkon leidt. De show van vanavond is overduidelijk uitverkocht en het publiek heeft genoeg energie meegenomen om een zaal van dubbel formaat te vullen. The Hunna heeft nog niet vaak op Nederlandse bodem gestaan, maar bewijst zichzelf vanavond door een energieke show neer te zetten. Er worden vooral tracks gespeeld van het meest recente album, “The Hunna“, dat eind 2022 is uitgebracht. En het blijkt dat de band al flink wat fans heeft verzameld, want de nummers worden luidkeels meegezongen. Dat belooft wat!

Om 21:45 uur komen de bandleden van You Me At Six onder het geluid van een sirene op tape en luid gejoel van het publiek één voor één het podium op. Allen zijn gekleed in een zwart pak met wit t-shirt, net zoals op de cover van het meest recente album. Er wordt afgetrapt met “Deep Cuts“; de eerste uitgebrachte single van “Truth Decay“. Er is ook meteen ruimte voor oudere hits, zoals “Fresh Start Fever” en “Straight To My Head“. Het maakt niet uit wat de band speelt, alle tracks worden woord voor woord meegeschreeuwd door zowel fans van het eerste uur als de jongere emokids die vanavond aanwezig zijn.

Na vier tracks neemt frontman Josh Franceschi de tijd om het publiek aan te spreken en te verwelkomen. Hij weet dat het niet van te lange duur moet zijn en kondigt het tweede deel van de show aan. Genaamd: the moshpit. Dit gedeelte begint met “Bite My Tongue” en de toeschouwers geven gehoor aan de oproep. Er wordt gemosht, gedanst en geschreeuwd. Als er in concertzalen energie opgewekt kon worden, dan hadden we nu waarschijnlijk genoeg om heel Amsterdam te verlichten. Ook “What’s It Like” en “No Future? Yeah Right” krijgen veel respons vanuit de zaal en vanaf het volle balkon.

Tegen het einde van de set is er tijd voor rust en romantiek. De tracks “Give” en “Stay With Me” geven de moshers wat tijd om op adem te komen. Vervolgens wordt er meegezongen met “God Bless the 90s kids” en geeft de zanger iemand uit het publiek de tijd voor wel iets heel speciaals; een huwelijksaanzoek! Dit bijzondere moment wordt gevolgd door de ballad “Take On the World“. De zaal wordt volledig verlicht door toeschouwers die de zaklampen van hun telefoon hebben aangezet en waarschijnlijk heeft iedereen in de zaal kippenvel. Na deze ervaring verlaat You Me At Six het podium en lijkt de avond ten einde te lopen.

Niks is minder waar, want de aanwezige fans hoeven niet lang te wachten op de toegift. Na een paar minuten afkoelen komt You Me At Six het podium alweer op. Zanger Josh Franceschi laat weten dat dit het laatste deel van de avond is, genaamd: bangers only. Oftewel; alleen maar knallers van hits! Het publiek ziet dit als een teken om nog harder te gaan en tijdens “SUCKAPUNCH” en “Underdog” wordt er nog harder geschreeuwd, gemosht en komt er een crowdsurfer voorbij. Iets voor 23:00 uur is het toch echt tijd om af te sluiten met “Beautiful Way“. Het zou zomaar een lijflied kunnen zijn voor alle emo-, punk- en altkids; “So tell me, what do you mean when you say that we’re not okay? We’re fucked up in a beautiful way“. En zo is het!