Zeven tips voor Rock Werchter 2023

De organisatie van Rock Werchter heeft voor dit jaar weer een aantal toffe acts weten te strikken. De grote namen sieren al een tijdje bovenaan de poster. Artiesten als Red Hot Chili Peppers, Queens of the Stone Age, Muse, Machine Gun Kelly, Lil Nas X, Editors en Arctic Monkeys hebben bij de meeste mensen geen introductie meer nodig. Net als voorgaande jaren is er ook dit keer weer genoeg te ontdekken op het Belgische festival. Hieronder zeven tips voor Rock Werchter 2023!

Vintage Trouble: dé energieke live beleving

Als je van een levendige en energieke liveset houdt, mag Vintage Trouble niet ontbreken in je schema van Rock Werchter 2023. De Amerikaanse band wordt geplaatst in het genre rhythm & blues en staat garant voor een feestje! Frontman Ty Taylor weet met zijn charisma en energie elk publiek in te pakken. Er gebeurd in ieder geval véél op het podium.

Vintage Trouble is in dezelfde periode ook te zien met enkele headlineshows in Nederland.

The HU: het stevigere werk

The HU brengt met hun folkmetal toegankelijke metal naar Rock Werchter 2023. Als je klaar bent voor wat steviger werk, maar wel met een uniek randje, is dit een act waar je een kijkje bij wilt nemen. De band is afkomstig uit Mongolië en verkoopt tegenwoordig met hun headlineshows de gemiddelde zalen uit. Vorig jaar bracht de band een nog nieuw album uit: “Rumble Of Thunder“.

Nova Twins: energieke mix aan genres

Nova Twins kwam de laatste tijd al vaker naar Nederland, waaronder als support voor YUNGBLUD. Maar het energieke duo verkoopt ondertussen ook zelf Nederlandse zalen uit. Het is een rauwe mix van rap, punk en rock. Hoe dan ook, energie is er genoeg. Zo zag dat er in AFAS Live uit!

Hot Milk: powerrockband met emo-randje

Hot Milk heeft in korte tijd een trouwe fanbase voor zich weten te winnen en dat is niet gek. De vierkoppige band heeft twee vocalisten en serveert je heerlijke tunes! De eerste releases vallen meer in het genre poppunk, terwijl het recentere werk meer een stevigere rockkant op gaat. Het emo-gehalte is in ieder geval de rode draad en live is het hard én energiek!

King Princess: laid back indiepop

Als je even wilt ontsnappen aan het harde rockgeweld op Rock Werchter 2023, is singer-songwriter King Princess de perfecte laid back muziek. Het genre laat zich het beste plaatsen in het indiepop-stijl. De single “1950” heeft ondertussen alleen op Spotify al meer dan 500 miljoen plays.

The Interrupters: heerlijke dansbare tunes

The Interrupters serveren je heerlijke dansbare skapunk: snelle drumritmes met veel snare-gebruik, opvallende blazers en funcky gitaarlijntjes! De band is naast eigen werk ook niet vies van een cover en maakte een eigen swingende versie van Billie Eilish’s hit “Bad Guy“. Voetjes van de vloer bij The Interrupters!

Dead Poet Society: alternatieve underdog

Dead Poet Society is buiten de scene misschien nog geen grote naam, maar wist vorig jaar het Pinkpop-publiek al voor zich te winnen. Ondertussen verkopen ze “kleine” Nederlandse zalen volledig uit. Een uniek en energiek geluid met intelligente en goed doordachte teksten, waarbij de band genres mixt van alternatief, pop en punk.

Dead Poet Society is in dezelfde periode ook te zien met enkele headlineshows in Nederland.

Rock Werchter 2023 vindt plaats van donderdag 29 juni tot en met zondag 2 juli 2023 in Werchter, België. Meer informatie over het festival, het programma en de tickets kun je op de website van Rock Werchter vinden. Hieronder geniet je alvast van de officiële Rock Werchter 2023 playlist!