Set It Off is niet te stoppen in Kavka Zappa

Set It Off

Het is een regenachtige avond op vrijdag 18 november in Antwerpen, maar dat weerhoudt de Belgische Set It Off-fans niet om al vroeg een lange rij te vormen voor Kavka Zappa. Vanavond speelt Set It Off ein-de-lijk zijn show in de Antwerpse zaal nadat de tour maar liefst vier keer verplaatst moest worden. Maakt de band het wachten waard?

De avond wordt geopend door de uit Los Angeles afkomstige Weathers. Het energielevel van de band is direct met het eerste nummer, “I’m Not Okay“, al torenhoog. Helaas staat de microfoon van zanger Cameron Boyer erg zacht, waardoor hij de eerste helft van het nummer niet hoorbaar is. Gelukkig duurt dit niet lang. Boyer laat na de eerste track weten stemproblemen te hebben en vandaag de hulp van het publiek echt nodig heeft. Dat is geen probleem want de zaal doet meer dan zijn best!

Weathers zoekt verschillende keren interactie met het publiek op. Voorafgaand aan het spelen van de nieuwste single, “Where Do I Sign?“, wordt het publiek het zinnetje “My mind, goodnight, sleep tight” geleerd. Dit wordt dan ook luidkeels meegezongen. Daarnaast doet de My Chemical Romance-cover van “Famous Last Words” het ook erg goed bij het publiek. Met “Lonely Vampire” en “C’est La Vie” wordt de set afgesloten. Weathers heeft zijn taak als opwarmer meer dan volbracht. Deze band zien we zeker terugkeren voor headlineshows in de kleinere zalen in Europa!

Een kwartier voor Set It Off voet zet op het podium wordt er al flink geteased. Tussen de nummers die worden afgespeeld worden er specifieke boodschappen omgeroepen rondom de door de band gecreëerde wereld Elsewhere. Om 21.30 uur barst het dan echt los met “Skeleton“. Tijdens de break van “Killer In the Mirror” wordt “Knock, knock, knock, knock ‘em all the fuck out!” door het hele publiek luidkeels de zaal in geschreeuwd. Die energieke set wordt voortgezet met onder andere “Lonely Dance” en “Ancient History“.

Halverwege de set wordt er even een stapje teruggenomen met “Unopened Windows“, waarbij zanger Cody Carson plaatsneemt achter de toetsen. Heel even lijkt het alsof het publiek niet zo goed weet wat ze met dit rustige moment aan moeten, maar al snel verschijnen er steeds meer telefoonlichtjes in de lucht. Het nummer eindigt met een klarinetsolo van Carson. Kippenvel!

Na dit ingetogen moment knalt Set It Off nog harder door dan ze al deden met “The Haunting“. Ook deze track heeft weer zo’n heerlijke zin die waarschijnlijk in heel Antwerpen te horen was: “And I will haunt your fucking dreams“. Het publiek gaat echt hard! Tijdens “Loose Cannon” pakt de band nog een keer flink uit met een saxofoon- en gitaarsolo. Dan is er nog ruimte in de set voor een medley waarbij de band kort een aantal nummers van de verschillende albums aftikt.

Tegen het einde van de set ruilt drummer Max Danzinger van plaats met Carson voor de track “Bad Guy“. Danzinger begeleidt zichzelf op de ukulele terwijl hij zingt. Carson laat zien dat hij een echte multi-instrumentalist is door het nummer te voorzien van de drumbeat. Met de nummers “Why Worry“, waarbij de ‘spiritfingers’ te voorschijn komen, en “Sheep In Wolf’s Clothes” komt er een einde aan deze heerlijke avond. Dit smaakt naar meer, dus het is hopen dat Set It Off snel weer terugkomt!