Maak kennis met… Wargasm

De Britse band Wargasm weet hoe je een plekje in de muziekindustrie veroverd. Met één van hun eerste singles, ‘Spit.‘, hadden Sam Matlock en Milkie Way gelijk succes. Inmiddels is de track al meer dan vijf miljoen keer beluisterd op Spotify. Afgelopen zomer reisde het duo de hele wereld over om hun rockmuziek naar diverse festivalpodia te brengen. Al met al zijn ze lekker bezig, maar hoe zijn ze zover gekomen?

Voor fans van: Nova Twins, Enter Shikari en Holding Absence.

Een snelle introductie

Hoe Sam Matlock en Milkie Way Wargasm werden

Wargasm werd in 2018 opgericht door vocalist en gitarist Sam Matlock en vocalist en bassist Milkie Way. Way schoot concertfoto’s voor de vorige band van Matlock, Dead!, en zo leerden de twee elkaar kennen. Toen Dead! uit elkaar ging, zocht Matlock contact met Way om een nieuwe band te vormen. Dat werd Wargasm. Samen brachten ze enkele covers uit, om vervolgens de single ‘Spit.‘ uit te brengen. Gelijk was het duidelijk dat deze moderne combinatie van rock en nu-metal het goed zou gaan doen. Het stevige gitaarwerk en de ruige screams op deze single trokken de aandacht van een groot publiek.

Nieuwe tracks, maar nog geen tours

Na het succes van ‘Spit.’ bracht de band nog een handvol singles uit. Touren en festivalsets spelen zat er op dat moment nauwelijks in. COVID-19 raasde de wereld over en lockdowns en reisrestricties maakten het moeilijk voor Wargasm om live te spelen. Fans van het duo moesten het dus even doen met nieuwe tracks en de hoop dat de tours die aangekondigd werden, door zouden kunnen gaan.

De wereld over!

Toen in 2021 en 2022 livemuziek terugkwam was Wargasm er onmiddelijk bij. De band speelde de eerste post-lockdown show in the K! pit van Kerrang! Magazine en maakte zijn festivaldebuut op Download Festival. Fans die lang gewacht hadden op live optredens gingen helemaal uit hun dak tijdens de festival sets in 2021. Wargasm maakt extreme moshpits, veel gespring en geschreeuw los bij elk publiek waar ze voor staan.

Debuut plaat én de eerste shows op Nederlandse bodem

Na het uitbrengen van goed ontvangen tracks en het vele touren, kondigde Wargasm hun debuutalbum aan. ”EXPLICIT: The MiXXXtape” werd op 9 september 2022 uitgebracht. Nummers zoals ”D.R.I.L.D.O”, een track voorzien van een heerlijke, dreunende baslijn en een opzwepende beat, en ”Salma Hayek”, een meer elektronisch klinkend nummer, werden live gespeeld tijdens de eerste headline tour van de band. Wargasm pakte het Nederlandse publiek ook al in als support act voor Enter Shikari. Wij waren erbij, en vonden ‘de energie die de leden van Wargasm brengen erg aanstekelijk‘. Ook gaf de band nog een concert in Amsterdam aan het eind van dat jaar.

De toekomst heeft een hoop te bieden

Wat kunnen we de komende tijd van Wargasm verwachten? In ieder geval nog een show op Nederlandse bodem. De band komt namelijk met Limp Bizkit mee naar Europa. Of er snel nieuwe muziek zal komen, is nog even de vraag. De band plaatste recent een foto vanuit de studio op Instagram met als beschrijving: ”Outlet: een plaats waar je je energie en emotie kwijt kan”. Mogelijk een hint naar nieuwe tracks van dit duo in 2023. Eén ding is zeker: we kunnen een hoop verwachten van deze band. Hoewel hen nog niet heel lang bezig zijn, heeft Wargasm al aardig wat bereikt binnen de muziekindustrie.

Meer nieuwe bands leren kennen? Check dan het overzicht van de Maak kennis met… serie.

Ben jij fan van Wargasm? Of ga je na het lezen van deze maak kennis met toch maar eens naar hun tracks luisteren? Laat het ons weten via Instagram, Facebook of Twitter.