Maak kennis met… Sokoninaru

Vandaag stellen we je graag voor aan een unieke mathrockband uit Japan: Sokoninaru. Sinds het ontstaan in 2011 heeft de band al behoorlijk wat muziek uitgebracht en indruk weten te wekken met zijn chaotische ritmes en technisch ingewikkelde partijen van alle instrumenten. Ook heeft de band al enkele keren op Nederlandse bodem gespeeld. Dit is dus echt een band om in de gaten te houden!

Voor fans van: Ling tosite Sigure, Tiny Moving Parts, Protest the Hero

Een snelle introductie

De vroege jaren

Hoewel de band al ruim 10 jaar geleden is opgericht, duurde het wel nog een tijdje voor de eerste muziek naar buiten kwam. Er kwamen wat losse singles uit die een enkele keer gratis werden weggegeven door de band, maar het echte debuut kwam pas in 2015. Toen bracht Sokoninaru de EP “I’m NOT a pirolian” uit, die goed werd opgepakt. Het gaf de band niet alleen de kans om shows door heel Japan te spelen, maar ook zelfs een buitenlandse show, in Taiwan. 

Het vertrek van de drummer

Sokoninaru had de smaak te pakken gekregen. In 2016 kwam alweer een nieuwe EP uit: “YAMINABE”. De band kreeg echter ook tegenslag te verduren. Wegens onderlinge onenigheid verbrak drummer Tomohiro Takemura van het ene op het andere moment het contact met de andere bandleden. Omdat er die dag een show gespeeld moest worden, voerden de andere twee leden Misaki Fujiwara en Juko Suzuki noodgedwongen een akoestische show op. Het vinden van een nieuwe drummer bleek moeilijk. Shinya speelde als sessiedrummer op de EP “METALIN” uit 2017, maar bleef niet bij de band. Zijn opvolger, Shiyuu, bleef gelukkig wel langer bij de band – maar ook hij speelde als sessiedrummer, en wilde geen officieel lid van Sokoninaru worden.

Sokoninaru landt in Europa

Dat Shiyuu goed paste in de band was wel duidelijk: zijn ongelooflijke talent bracht Sokoninaru naar compleet nieuwe hoogtes. De doorbraak kwam met “Tenohira De Odoru” van de EP “Zero”. Die video werd al snel een miljoen keer bekeken. Dat maakte Sokoninaru gereed om in 2019 op zijn eerste Europese tour te gaan, gevolgd door een tweede in het begin van 2020.

Nieuwe drummer en nieuwe muziek

Toen het coronavirus verdere shows grotendeels verhinderde, zaten de leden van Sokoninaru niet stil. Zo werd in 2020 het eerste album “Choetsu” uitgebracht. Sessiedrummer Shiyuu verliet daarna de band en in zijn plaats kwam Saito Shoto, die wél officieel bandlid werd. Hij had gelijk de gelegenheid om zijn vaardigheid te laten zien op de 7-delige serie singles genaamd “7 ultimate materials”. Hij houdt de rest van de band prima bij, ondanks de ontzettend moeilijk te spelen stukken – maar of hij zo goed is als zijn voorganger, daar zijn fans nog niet over uit. Misschien helpt nieuwe muziek om de kwestie te beslechten; in dat geval kan het wachten beginnen. Gelukkig hoeft dat niet lang te duren, want Sokoninaru brengt elk jaar wel iets uit.

Meer nieuwe artiesten en muziek ontdekken? Check dan hier ons complete overzicht van de serie ‘Maak kennis met…’.

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*