INTERVIEW: Dancing On Tables’ Robbie McSkimming

Op 7 september brengt de Schotse alternatieve poprockband Dancing On Tables hun debuutalbum uit, genaamd “Colour In the Grey“. Wij spraken met frontman Robbie McSkimming over de eerste single, het album en de toekomstplannen.

Hey Robbie, leuk je even te spreken. Hoe gaat het met jullie?

We zijn net klaar met een tour door Schotland, dus het gaat goed maar we zijn wel een beetje moe.

Jullie hebben onlangs ook de single “How Do I Get Back to Her” uitgebracht. Wat kun je me daar over vertellen?

Het is een leuke, luchtige, feel-good track die gaat over iemand die zich realiseert dat hij of zij terug wilt naar iemand, terwijl ze hun oude relatie door een roze bril zien.

Het geeft inderdaad die feel good zomer-vibes. Is dat iets dat we op de rest van het aankomende album kunnen verwachten?

We gaan een beetje op reis door alle varianten van Dancing On Tables die we tot nu toe aan fans hebben laten horen. Het uitbrengen van een volledig album gaf ons de vrijheid om nummers op te nemen die veel voor ons betekenen, maar niet snel als single zouden worden uitgebracht. We vinden dat het volledig representeert wie we willen zijn, zowel als artiesten als songwriters.

Waarom hebben jullie gekozen om “How Do I Get Back to Her” als eerste single uit te brengen?

Het somt echt ALLES op wat Dancing On Tables is voor ons. Het is leuk, catchy en heeft een grote gitaarsolo. Daarnaast begint het met: ‘I’ve been trying to figure out where it all went wrong, you’ve been telling me to write it in a song’, dat is letterlijk het verhaal van elke muzikant!

Voorafgaand aan het komende debuutalbum zijn er wel al wat EP’s uitgebracht. Wat is denk je het verschil tussen die platen?

Dit album gaat compleet nieuw zijn, maar heeft elementen van een hoop van onze oudere muziek. We gaan van die zwaardere rockstijl naar volledige piano ballades en alle catchy alternatieve poprocktracks.

Een grote mengelmoes dus van jullie huidige discografie. Kunnen fans ook nog invloeden van andere bands herkennen?

We zijn natuurlijk allemaal anders. Ze hebben ons wel eens gezegd dat we ergens passen tussen The 1975 en Catfish and the Bottlemen. Daar zijn we blij mee!

Hoe zou je jullie band dan omschrijven in drie woorden?

Snel, leuk en chaotisch.

Wat is het eerste nummer dat mensen moeten luisteren als ze jullie nog niet kennen?

‘Riviera’. Dat is tenminste mijn favoriet.

Later dit jaar hebben jullie nog een tour door het Verenigd Koningrijk staan. Waar kijken jullie het meeste naar uit?

Het is altijd fantastisch om nieuwe mensen te ontmoeten in nieuwe steden. Plekken die we anders niet snel zouden bezoeken. Al is het maar voor een dag, dat is echt leuk!

Wat kunnen de Engelse fans verwachten van deze tour?

We willen dat mensen er net zoveel van genieten als dat wij doen, dus we doen er alles aan om dat waar te maken!

Welke nummers zullen niet ontbreken op de setlist?

‘How Do I Get Back to Her’, ‘Riviera’ en ‘So What’, dat wordt onze nieuwe single.

Moeten we in Nederland nog even wachten op een show van jullie?

We streven ernaar om meer Europese shows te gaan spelen, dus hopelijk snel. We willen vooral shows blijven spelen en nieuwe muziek uitbrengen.

Laten we eindigen met dé ultieme vraag: voor welke band zou je nog graag willen openen in de toekomst?

The Strokes natuurlijk!

Het album van Dancing On Tables, “Colour In the Grey“, is vanaf 14 oktober 2022 te beluisteren via de bekende streamingsdiensten. Weten waar de band in de toekomst allemaal optreedt of het album fysiek aanschaffen? Dat vind je op de website van Dancing On Tables.