Zeven tips voor Popronde 2023

Popronde

Dit najaar raast Popronde weer door het land. Elk weekend zijn er in verschillende steden een aantal bands en artiesten te zien. Het overgrote deel van de line-up bestaat uit Nederlandse artiesten die aan de start van hun carrière staan. Wij stellen je graag voor aan enkele acts van Popronde 2023!

ENMA: metal uit het zuiden

De uit Tilburg afkomstige metalband ENMA bracht een klein jaar geleden hun debuutalbum ‘Apathy awakened‘ uit. Een album vol met heftige gitaarriffs en grungy vocalen. Single ‘The Elusive‘ doet het al behoorlijk goed op Spotify: op dit moment is de track al meer dan 150.000 keer beluisterd. Benieuwd hoe dat live klinkt? Dit najaar kan je de metalheads zien tijdens Popronde 2023 in Nijmegen, Almelo en Den Bosch.

OATS: een eigen genre

OATS is een mix van van alles en nog wat. Met rauwe vocalen, giftige riffjes en de wat chaotisch klinkende jazz-invloeden is OATS een genre opzich. De track ‘Magnolia‘ start als een metalachtig nummer met screams en gitaarriffs, maar heeft in het midden een soort rustpunt met een prachtig instrumentaal stukje. De band vindt het ook belangrijk om sociale thema’s op te pakken in hun muziek. Zo gaat ‘TV Dinner‘ over de invloed die de media heeft op ons leven. Live zorgt de band voor een pittige liveshow, zeker de moeite waard!

Dorpsstraat 3: een duik in de geschiedenis

Dorpsstraat 3 is een band met een verhaal. De band is ontstaan toen een aantal vrienden langs een laagstaand pand liep. Dat was, je raadt het al, Dorpsstraat 3. Toen ze naar binnen liepen troffen ze een oude platencollectie, analoge synthesizers en ritmeboxen aan. Geïnspireerd door deze collectie besloten de vrienden hun eigen muziek te maken. Met hun Nederlandse teksten en bijna vintage-klinkende sound neemt de band je mee naar een andere tijd.

Loveth Besamoh: op reis naar een ander universum

Met zijn elektrische instrumenten en ritmische drums creëert Loveth Besamoh een uniek geluid. Losse gitaarriffjes klinken als een soort solo’s over een steady drumbeat, en nemen je mee naar wat voelt als een ander universum. Vooral in het nummer ‘Neon‘ is dit goed te horen. Dein tijdens één van de liveshows tijdens Popronde 2023 mee op het ritme en laat de wereld om je heen even los. Loveth Besamoh speelt onder andere in Amersfoort, Woerden en Den Bosch.

Subterranean Street Society: folkmuziek over zware onderwerpen

Met hun folk muziek en verhalende teksten heeft Subterranean Street Society je snel te pakken. In eerste instantie denk je misschien dat dit een band is die gezellige folkmuziek maakt die je zou verwachten in de kroeg. Toch kom je er al snel tot de conclusie dat er meer achter zit, als je goed naar de teksten luistert. Zo vertelt het album ‘Twelve Steps‘ het verhaal van zanger Louis Puggaard-Müller die opgroeide in een gezin waar alcoholisme een grote rol speelde. Subterranean Street Society is niet alleen een band met een goede sound, het is ook band waarvan de leden het lef hebben om over hun eigen geschiedenis te praten.

FEMME FUGAZI: georganiseerde herrie

Boosheid geuit via gesproken woord en zang over een stevig stukje muziek: dat is FEMME FUGAZI. De band is nog niet lang bezig. Iets meer dan een jaar geleden brachten ze hun eerste single ‘Suffocate in Silence‘ uit. Chris de Mez voegde zich als nieuwe zangeres bij gitarist Floris de Ree, bassist Wouter Loeve en drummer Bram Boeve en toverde de muziek, die volgens eigen zeggen vooral als herrie klonk, van de oorspronkelijke band om tot een goed geheel. Dat ruige randje hebben ze zeker gehouden, en dat ga je live horen tijdens Popronde 2023.

The Mocks: sixties strand-vibes

The Mocks neemt je met hun muziek mee naar een tropisch strand. De band laat zich inspireren door de sixties en surfcultuur, en dat hoor je duidelijk terug. De vrolijke, ritmische nummers veroorzaken dat je je voelt alsof je meedeint op de golven. Dat wordt dan weer afgewisseld met meer garagerock geïnspireerde nummers waarvan je gegarandeerd gaat headbangen. Deze combinatie zorgt ervoor dat de liveshows van The Mocks altijd een feestje zijn. En daar kan jij bij zijn, in onder andere Leiden, Haarlem en Utrecht.

Op de website van Popronde 2023 check je alle informatie over het reizende festival en het speelschema van de acts.

Welke bands tip jij voor Popronde? Laat het ons en onze lezers weten via Instagram, Facebook en Twitter.