Zeven bijzondere Pinkpop momenten

Dit weekend is het Pinksteren, wat normaal gesproken betekent dat het tijd is voor het oudste festival van Nederland: Pinkpop! Dit jaar vindt Pinkpop echter niet plaats met Pinksteren, maar van vrijdag 10 juni tot en met zondag 12 juni. Om dit weekend toch een beetje het Pinkpop-gevoel te hebben, hebben wij een lijstje gemaakt met een aantal mooie live momenten uit het verleden van het festival.

1 – Foo Fighters, 2011
De laatste keer dat Foo Fighters op het podium stond in Landgraaf is alweer vijf jaar geleden. Eigenlijk zou de band vorig jaar ook een optreden geven, maar doordat frontman Dave Grohl een paar dagen eerder zijn been brak werd de show geannuleerd.

2 – Motörhead, 2010
Het is alweer zes jaar geleden dat Motörhead het podium in Landgraaf betrad. Afgelopen jaar overleed frontman Lemmy Kilmister. Dat maakt dit Pinkpop-moment extra bijzonder, aangezien het de laatste keer is dat de band op het Landgraafse festival heeft opgetreden.

3 – Metallica, 2014
In 2014 raasde er een storm over het Pinkpop-terrein. Dit had gevolgen voor het optreden van Metallica. Het publiek van Pinkpop werd geadviseerd te schuilen of naar huis te gaan vanwege het noodweer. Metallica stond uiteindelijk iets later dan gepland op het podium en wist ondanks het weer een geweldige show neer te zetten.

4 – John Coffey, 2015
John Coffey was vorig jaar misschien wel de meest besproken act van Pinkpop. Frontman David Achter de Molen ving tijdens de set een biertje dat vanuit het publiek naar hem werd gegooid. De beelden van dit moment gingen de hele wereld over.

5 – Rage Against the Machine, 1994
In 1994 stond Rage Against the Machine op het podium van Pinkpop. Dat de band een knallend optreden kan geven, hebben de heren toen meer dan bewezen. De set op Pinkpop haalde de kranten, doordat de band een aardbeving veroorzaakte met een 1 op de schaal van richter.

6 – Green Day, 2010
In 2010 stond Green Day voor de eerste keer op Pinkpop. Fans die al vaker naar een show van de band zijn geweest, weten dat er wel eens iemand op het podium wordt gehaald. Zo ook tijdens de set op Pinkpop. Een jongen met groen haar mocht de track “Longview” meezingen en maakte er uiteindelijk een hele show van.

7 – Muse, 2015
Vorig jaar stond Muse voor de vijfde keer op het podium in Landgraaf. Muse is daarmee één van de bands die het vaakst op Pinkpop heeft gestaan. De band speelde een set in 2000, 2002, 2004, 2007 en 2015. Andere artiesten die net zo vaak op Pinkpop stonden zijn Counting CrowsFaithlessKrezip en Placebo. Alleen Anouk stond vaker op de planken op het festival, zij speelde namelijk zes sets in het verleden.

Natuurlijk zijn er nog veel meer mooie en bijzondere momenten in de geschiedenis van Pinkpop. Wat is voor jou een moment dat je altijd is bijgebleven? Deel je Pinkpopverhalen met ons via Facebook, Instagram en Twitter.

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*