Zes covers door Our Last Night

Our Last Night kwam onlangs met een minder leuk nieuwsbericht voor de fans: bassist Alex Woodrow gaat de band na achttien jaar verlaten. De mannen gaan dus al een tijdje mee in de scene. Naast dat de band zijn eigen muziek maakt, staat Our Last Night ook bekend om hun covers. Tijd om eens terug te blikken op een aantal toffe covers van de band in de oude samenstelling.

Imagine Dragons’ “Radioactive

Met meer dan 29 miljoen views op YouTube is de cover van “Radioactive” een van de meest bekeken video’s van Our Last Night. Dit nummer brachten zij in 2013 uit en is daarmee een van de eerste covers die op hun kanaal te vinden is.

Post Malone’s “Better Now

Our Last Night nodigt voor de covers soms ook andere artiesten uit. Zo maakte de band de cover “Better Now” samen met hun muziekvrienden Luke Holland van The Word Alive, Chris Fronzak van Attila en Tilian Pearson van Dance Gavin Dance.

Baha Men’s “Who Let The Dogs Out

De band werkt niet alleen samen met muziekvrienden uit hun eigen genre, maar ook met originele artiesten van een nummer. Zo geven zij “Who Let The Dogs Out” een speciale twist door deze cover op te nemen met de originele artiest Baha Men.

Logic, Alessia Cara en Khalids’ 1-800-273-8255

Door het nummer 1-800-273-855 van Logic, Alessia Cara en Khalid te coveren, staat Our Last Night stil bij mentale gezondheid en zelfmoordgedachten. Aan het eind spreekt de zanger Trevor Wentworth zijn publiek toe met een boodschap. Hij benadrukt dat wanneer je met iets worstelt of depressieve gevoelens hebt, je dit nummer kan bellen om met iemand te praten. Om de boodschap te benadrukken vermeldt Trevor Wentworth aan het einde zijn eigen telefoonnummer.

Kamp jij zelf met een depressie en/of zelfmoordgedachten? Zoek hulp! Je bent niet alleen en er zijn mensen die ervoor je zijn en je kunnen helpen.

Our Last Nights’ NICKTOONS gone HEAVY

Naast dat de band bekend staat om de covers, maakt Our Last Night regelmatig medleys. Zo kan je bij “NICKTOONS gone HEAVY” los gaan op de themesongs van onder andere SpongeBob SquarePants, Jimmy Neutron en Rocket Power. Jeugdherinneringen gegarandeerd!

Selena Gomez’ Back To You

De cover van “Back To You” van Selena Gomez is een hele bijzondere en zelfs een met Nederlandse invloed. Muzikale fans van de band konden door de “Fantasy Land Contest” hun eigen versie insturen van Our Last Night’sFantasy Land“. De prijs? Samen met de band een cover opnemen! Uiteindelijk is er een selectie gemaakt van vijf fans over de hele wereld, waaronder de Nederlandse drummer Tom Verstappen.

Benieuwd naar meer covers en eigen nummers van de band? Kijk dan op hun YouTube-kanaal. Wat is jouw favoriete cover van de band? Laat het ons weten via Facebook, Instagram en Twitter.

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*