Krezip bewijst in 013 opnieuw veelzijdige band te zijn

In 2019 keerde Krezip na tien jaar van afwezigheid terug met een nieuw album en drie uitverkochte reünieshows in Ziggo Dome. Ruim drie jaar en een pandemie verder, duikt de band weer de Nederlandse popzalen in. Op vrijdag 14 april is het de beurt aan 013, in hun originele thuisstad Tilburg.

De avond wordt geopend door het Nederlandstalige poptrio WIES. De band opent sterk met “Ik Zie Ik Zie“. De uitverkochte mainstage staat al nokvol, maar het publiek moet echt nog op gang komen. Aan WIES ligt het in ieder geval niet, want de band speelt strak, zuiver en zoekt meerdere keren de interactie op met de zaal. Tracks als “Meisje” en “Radiostilte” staan op de setlist vandaag. Daarbij speelt WIES ook een gloednieuw nummer: “Blijf Weg“. De set wordt afgesloten met hitsingle “Soms Is Het te Laat” en “Barman“. Tijdens laatstgenoemde vullen de telefoonlichtjes de zaal. Een mooi moment, maar wellicht was het sterker geweest om met een energieker nummer als “Soms Is het te Laat” te eindigen. Dat daargelaten, WIES speelde weer een sterke set!

Om 21:15 uur worden opnieuw de zaallichten gedoofd en is het tijd voor Krezip! De band gaat direct van start met “Ready For More” van de onlangs verschenen plaat: “Any Day Now“. Opvallend is dat het eerste gedeelte van de set voornamelijk uit recent uitgebracht werk bestaat. Daaraan is ook te merken dat het grootste gedeelte van het publiek voor de klassiekers komt. Gelukkig zit bij onder andere “Only Dreaming“, van het album “Sweet High“, een goede klap-beat waardoor er toch ook reactie komt van de mensen die niet zo bekend zijn met het nieuwe materiaal.

Er wordt vandaag door Krezip ook teruggeblikt op waar het allemaal begon, hier in Tilburg. Dus net voordat we op de helft van de set zijn, is het tijd voor het oudere materiaal. “All Unsaid“, “In Her Sun (Stupid)” en “Out Of My Bed“. Bij “Out Of My Bed” wordt zelfs WIES‘ frontvrouw Jeanne Rouwendaal op het podium gehaald om mee te zingen. Hierna volgt opnieuw een duet: “Make It A Memory“. Vandaag niet gezongen met Danny Vera, maar door gitarist Jan-Peter Hoekstra die toch ook wel een aardige partij kan zingen! De band is sowieso vanavond weer heerlijk energiek, perfect op elkaar afgestemd en daardoor heerlijk strak. Er wordt echt genoten door zowel de band als het publiek.

Tegen het einde van de avond is het natuurlijk tijd voor dé klassieker “I Would Stay“. Hiervoor heeft Krezip een piano in het midden van de zaal gezet waar zangeres Jacqueline Govaert en toetsenist Annelies Kuijsters plaatsnemen. De hele zaal zingt het nummer woord voor woord mee. Kippenvel. Het is jammer dat het grootste gedeelte van het publiek juist dit moment wil vastleggen op beeld, want wat is het mooi om hier op dit specifieke moment volledig van te genieten.

013, hebben we zin om te dansen?” De omslag van meest rustige naar meest energieke moment is weer vlekkeloos gemaakt door Govaert, en de tune van “Plug It In & Turn Me On” wordt ingezet. Daarna volgt “Play This Game With Me” waarbij dezelfde energie nog even wordt vastgehouden totdat de podiumlichten uitgaan. Niet voor lang want de toegift bestaat nog uit “Beautiful Ride” en “Sweet Goodbyes” en daarmee zit de show in thuisstad Tilburg er op.

Misschien had het publiek gehoopt op wat meer ouder materiaal, maar Krezip speelde hoe dan ook een heerlijke set! Goed om deze band weer terug te hebben.