The Overslept en Jason Waterfalls zetten sterke show neer in Dynamo

Op zaterdagavond 17 december staan The Overslept en Jason Waterfalls met The Alliance Tour op het podium in Dynamo, Eindhoven. Een van de laatste shows van deze co-headlinetour. Hebben de bands nog genoeg energie om het publiek in de Eindhovense zaal in te pakken?

Met de single “Save Our Souls” geeft The Overslept een start aan de avond, die iets later dan gepland begint door technische problemen. Het mag de pret niet drukken, want met de sfeer zit het meteen goed en er wordt dan ook luidkeels meegezongen vanaf de eerste zanglijnen. Als tweede op de setlijst staat de onlangs uitgebrachte single “Broken Home“. Wat live meteen opvalt is dat deze track een heerlijke baslijn heeft, die superstrak en vol overgave door bassist Tommy van der Leer gespeeld wordt. Er wordt vanavond ook nog niet uitgebracht werk ten gehore gebracht, zoals de single “Upside Down“, die komend voorjaar zijn release zal beleven. Een aantal fans zingen het nummer echter al van voor tot achter mee.

Voorafgaand aan “Where We Want To” vraagt frontman Sem Jonkhout om even de “GO” uit het nummer te oefenen, maar eigenlijk is dat niet nodig aan het enthousiasme van de aanwezigen te horen. Ook aan het springmomentje in “Figure It Out” wordt fanatiek gehoor gegeven. Tijdens “What Are You Made Of” ontdekt Jonkhout een eigen ‘mama appelsapje’ in de song. “Het is natuurlijk heel slecht om in je eigen nummer een Mama Appelsapje te ontdekken, maar ik dacht even dat Tommy zong ‘show me your tomato’,” grapt hij.

In het laatste gedeelte van de set van The Overslept is er nog ruimte voor een Sam Smith cover van “Unholy“, waarbij écht uit volle borst wordt meegezongen en gedanst. Bij “Stolen Car” neemt een rustigere sfeer de zaal over en de telefoonlampjes de lucht in gaan. In dit rustige moment blijven we even hangen tijdens “Father“, waarbij enkel zang en toetsen te horen zijn. Het is jammer dat het geluid bij dit nummer niet iets is teruggedraaid, zodat het intieme moment nog kleiner werd. Voor de afsluiter heeft The OversleptAddicted to Rush” bewaard. Nog een keer gaan de fans op standje kerncentrale qua energie. Wat een lekkere set weer!

Ongeveer een halfuur later beukt Jason Waterfalls zijn set open met “Circles“, afkomstig van de onlangs uitgebrachte EP “The Great Masquerade“. Het is meteen duidelijk dat deze set iets harder wordt dan die van The Overslept. Tijdens “Silhouettes” laat frontman Thijs horen dat hij ook prima de hoge noten in de kopstem kan halen.

Het nummer “Darkside” is duidelijk een fan favoriet want deze wordt luidkeels meegezongen. Net zoals “New Reality“, waarbij ook de handjes de lucht in gaan en er wordt meegeklapt. Bij “Burn” springt frontman Thijs het publiek in om een gedeelte vanuit de zaal te zingen. Nog zonder te vragen wordt het woordje “burn” door het publiek naar hem terug geschreeuwd.

Bones” maakt vandaag live duidelijk dat het een echte festival-anthem kan zijn. Het hoge en vooral makkelijke meezing gedeelte van de ‘Ooh’s’ en de lange aanhouding bij ‘bones’, maken het een super toegankelijke song, die je zonder het nummer te kennen vlekkeloos kan meezingen. Daarnaast zijn de gedeeltes waar de drums stilvallen ideaal om mee te klappen. Heel benieuwd hoe deze op een festivalweide zal klinken.

Pick Up the Pieces” sluit de set van Jason Waterfalls af, waarbij zelfs het barpersoneel het achter de bar op het springen zet! Hiermee komt ook een einde aan de avond in de Eindhovense Dynamo. Beide bands wisten een lekkere set neer te zetten en hopelijk gaan we ze op veel Nederlandse festivals zien komende zomer!

Meer lezen? Check dan ook ons interview met The Overslept en Jason Waterfalls!