INTERVIEW: Weathers’ Cameron Boyer

Weathers kwam vorig jaar voor het eerst naar Europa als support van Set It Off. Er waren toen al enkele singles uit, maar in mei verscheen er een gloednieuwe plaat: “Are We Having Fun?“. Wij spraken met frontman Cameron Boyer over de nieuwe tracks, de tour, de toekomstplannen en schotelde hem uiteraard een dilemma voor.

Hey Cameron, leuk je even te spreken. Hoe gaat het met je?

Het gaat best goed met me, dank je! Beetje moe de laatste tijd.

Jullie nieuwe album “Are We Having Fun?” is in mei uitgekomen. Hoe zijn de reacties tot nu toe geweest?

De reacties zijn echt goed! Het is altijd leuk om te zien welke nummers de voorkeur hebben van fans. Soms zijn we goed in het voorspellen welke tracks ze echt leuk gaan vinden, soms ook totaal niet. Ik denk dat we bij dit album vooral verrast waren.

Kun je wat meer vertellen over de keuze van de albumtitel en artwork?

Een lange tijd vroeg ik me af: ‘Hebben we hier nog wel plezier in of zitten we er gewoon zo diep in dat we niet meer terug kunnen?’ Twijfels begonnen mijn hoofd te overspoelen. Ik begon aan een nummer dat mijn bank nooit heeft verlaten, genaamd ‘This isn’t Fun Anymore’. Daar ligt de basis van de uiteindelijk albumtitel. Bij het coverartwork wilden we graag dat het de openingszin van de openingstrack ‘One Of a Kind’ zou weerspiegelen. Aangezien de albumtitel ook een vraag is, roept het een gevoel van onzekerheid op. Een auto die half erin, half eruit is. Als een weerspiegeling van de vragen: ‘Komt alles wel goed? Hebben we nog plezier?’.

Is er nummer op het album extra speciaal voor je?

Ik weet niet of het per se het meest speciale is, maar ‘One Of a Kind’ is wel het meest persoonlijk. Ik denk dat ‘Goodbye to My Friends’ een goede tweede plaats inneemt.

Als je het album moet omschrijven aan de hand van twee dieren, voor welke dieren ga je dan?

Een slang moet ik zeggen van [Cameron] Olsen en een coyote. Een slang omdat, nou ja, zoals je misschien wel vermoedt, ze een valse persoonlijkheid hebben of ondeugend gedrag vertegenwoordigen. En een coyote omdat ze, hoewel ze de kracht van een wolf missen, in de nacht rennen met hun roedel. Dat voelt als iets dat je zou kunnen doen terwijl je naar dit album luistert.

Is er een nummer dat een hele transformatie heeft ondergaan van demo- tot uiteindelijke albumversie?

‘She Hates Me’ is heel erg veranderd. We waren helemaal niet zeker van dat nummer toen we begonnen en hebben het zelfs op een gegeven moment opgegeven. Na een tijdje kwamen we er weer bij terug en vonden we een manier dat het paste bij de rest van het album. ‘Take Me Home’ was eerst ‘Take Me Home Tonight’ en klonk qua productie veel ‘kaler’. Meer in een garageband-sfeer. ‘I’m Just Sayin” voelde in het begin een beetje jaren 2000. We kregen er steeds Smash Mouth-vibes bij. Soms voelen we dat nog steeds. ‘Drama Queen’ was eerst heel raar, uiteindelijk is alleen de gitaarsolo exact hetzelfde gebleven. Die is nooit veranderd!

Naar welk nummer keek je het meeste uit om live te gaan spelen?

Ik was echt enthousiast om ‘Carsick’ te gaan spelen voor de eerste keer. Ik hou echt van de vocale prestatie die het nummer heeft. Ik kon niet wachten om te zien of ik dat elke avond tijdens een tour ook kon.

Over touren gesproken. Vorig jaar waren jullie in Europa met Set It Off. Hoe was die ervaring?

Touren met Set It Off was echt fantastisch. Ze zijn echt de meest aardige groep gasten waar we ooit mee getourd hebben. We konden het goed met elkaar vinden en hebben veel tijd samen doorgebracht. Het was echt leuk! En natuurlijk was het fantastisch om voor de eerste keer in Europa te touren. Ik had gehoopt dat we wat meer hadden kunnen zien, maar dat is nu eenmaal hoe het gaat met een tour.

Nog leuke tourverhalen dan?

Teveel om op te noemen. Alles van met pech staan in een bosachtig platteland in Oregon middenin de nacht tot gekke avonden waarin we bijna doodgingen.

Hoe waren de reacties op jullie eerste liveshows in Europa?

De reacties zijn echt geweldig! Ik denk dat fans zich echt verbonden voelden met ons tijdens de shows. We houden ervan om alles los te laten en plezier te hebben, de reacties zijn behoorlijk positief geweest!

Een belangrijke vraag dan: zijn er plannen om terug te komen naar Europa?

We praten er al een tijdje over. Er zijn nog geen concrete plannen, maar geloof me: we willen dolgraag terugkomen.

Welke nummers kunnen fans sowieso op jullie setlist vinden als het zover is?

‘Happy Pills’, ‘Cest La Vie’ en ‘I’m Not Ok’.

Laten we eindigen met een dilemma: de wereld rond touren, maar bij elke show zijn er maar 50 mensen OF de rest van je leven dezelfde drie zalen spelen, maar het is altijd compleet uitverkocht.

Ik denk dezelfde drie zalen. Het is zwaar om telkens maar weer voor 50 mensen te spelen. Die drie zalen staan tenminste garant voor een goede, leuke tijd – altijd.

Het album van Weathers, “Are We Having Fun?“, is vanaf 5 mei 2023 te beluisteren via de bekende streamingsdiensten. Weten waar de band in de toekomst allemaal optreedt of het album fysiek aanschaffen? Dat vind je op de website van Weathers.