Een warme reünie van Only Seven Left in de Vorstin

Het is dan eindelijk zo ver op 21 april: de eerste van de twee reünieshows van Only Seven Left. Het is niet alleen een reünie voor de band: in de zaal lijken veel aanwezigen elkaar ook nog te kennen van zeven jaar geleden. Terwijl we wachten op Only Seven Left zie je volop zwaaiende handjes in de lucht van herkenning. 

Om 21:00 uur is het dan toch tijd voor Only Seven Left om te beginnen. De vijf mannen komen op onder het geluid van luid gegil, dat gelijk een flashback geeft aan de shows van zo’n zeven jaar geleden. Ook zanger Lucas Hamming heeft zich weer tot het gezelschap gevoegd. Direct wordt er gestart met een oude bekende track: “October Tune”. Je merkt het enthousiasme direct in de zaal: er wordt volop meegezongen. Na de eerste drie tracks wordt er contact gezocht met de zaal. De band laat zien dat ze sterk zijn in hun contact met de fans. Gitarist Jochem Winterwerp geeft aan dat ze deze avond bijna weer hadden moeten verzetten: Jochem en zanger Bjørgen van Essen zijn namelijk erg schor en verkouden. Gelukkig is de show toch doorgegaan.

De setlist van de avond is divers, nieuwe en oude tracks passeren de revue. Zoals “White Lies”, “Moonlight Sky”, “Winner” en “Stay With Me”. Bij een reünieshow is het natuurlijk volop afwegen voor een band: oude én nieuwere tracks en daar een balans in vinden. Only Seven Left heeft dit goed geregeld deze avond.

Halverwege de show verlaat merendeel van de band het podium zodat de Winterwerp broers samen achterblijven. Bassist Hinne Winterwerp en gitarist Jochem Winterwerp hebben als eerbetoon aan hun vader een nummer geschreven en opgenomen: “First Days Of June“. In de zaal valt een stilte, het publiek is zichtbaar geëmotioneerd. Gedurende het nummer voegt de band zich weer op het podium en maken ze samen de track af. Hierna wordt er ook een cover gespeeld van The All-American Rejects: “Gives You Hell“. Hinne is dan wel niet de zanger van de band, maar zijn stemgeluid laat dit zeker anders denken. De broers zetten samen twee zeer sterke nummers neer.

Gedurende de avond merk je toch wel dat Bjørgen steeds meer een schorre stem krijgt. Niet gek natuurlijk, want de band geeft alles terwijl ze op het podium staan. Ondanks de schorre stem klinkt de band zeer goed. De nummers worden strak gespeeld en de passie voor de muziek knalt er vanaf. Het is een grote groep vrienden die uitstralen dat ze ervan genieten om dit samen te doen en dat werkt besmettelijk. Lucas Hamming, die ondersteunende gitaar en vocals verzorgt, krijgt ook nog zijn moment om te shinen door als solo-artiest naar voren te mogen treden.

Het is duidelijk dat er in zeven jaar het een en ander veranderd: het publiek is wat ouder geworden. Echter lijkt de energie van Only Seven Left en de fans nog steeds even sterk als zeven jaar geleden. Met “Wake Up Call” en “Love Will Lighten the Dark” wordt de avond in de Vorstin knallend afgesloten. Tot over zeven jaar? Van ons mag het eerder!

All photos are taken on behalf of NINE:32 and are protected by copyright. The photo’s are owned by NINE:32 and their photographer. Feel free to share these photos, but always credit the photographer and link back to www.nine32.nl. Photos are not allowed to use for commercial purposes without permission. For additional information please contact us on info@nine32.nl.

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*