De beste releases van 2021 volgens NINE:32

Dit jaar is er weer flink wat gave muziek uitgebracht. Maar wat zijn nou de allerbeste albums en EP’s? De teamleden van NINE:32 hebben ieder hun top 5 samengesteld. Misschien vind jij hier wel een nieuwe favoriet.

Tom Duteweert – Albumreviewer

Ik luister graag naar metal, maar het is zeker niet mijn lievelingsgenre. Een metalplaat moet dus echt énorm goed zijn wil ik hem op repeat hebben staan. “Välde” van Humanity’s Last Breath was dat album dit jaar. Deze plaat is zo genadeloos hard, en vergoddelijkt tegelijkertijd de manier waarop we met z’n allen de afgrond in glijden. Het is een perfecte mix van blackmetal en deathcore. “I can feel the void transforming me” meebrullen voelt gewoon heel goed in 2021.

1. Humanity’s Last Breath – “Välde“ – Spotify
2. Hot Mulligan – “I Won’t Reach Out to You“ – Spotify
3. Free Throw – “Piecing It Together“ – Spotify
4. Meet Me @ The Altar – “Model Citizen” – Spotify
5. Stepson – “Help Me, Help You” – Spotify

Sanne Raatjes – Albumreviewer

Hoewel ik thuis ben in verschillende muziekgenres, staan er vooral hardere albums in mijn top 5. De keuze was dit jaar weer reuze, maar met stipt op nummer 1 staat Cradle of Filth met “Existence Is Futile”. Lang is er op het schijfje gewacht, maar was het zeker waard. Het is bizar wat extreme, symfonische blackmetal met je kan doen!

1. Cradle of Filth – “Existence Is Futile“ – Spotify
2. Gojira – “Fortitude“ – Spotify
3. Fluisteraars – “Gegrepen door de geest der zielsontluiking“ – Spotify
4. Insomnium – “Argent Moon“ – Spotify
5. Zero 9:36 – “…If You Don’t Save Yourself” – Spotify

Maurits Neelis – Albumreviewer

Van de meeste releases dit jaar ben ik niet bepaald enthousiast geworden, maar gelukkig zaten er ook uitzonderingen tussen. Zeker “Iridescent” van Silent Planet sprong er voor mij uit. Ik had hoge verwachtingen voor de plaat en die werden stuk voor stuk waargemaakt. Afwisselende riffs, diepgaande teksten, en brute screams: dit album heeft het allemaal. En in de track “Till We Have Faces” worden clean en unclean vocalen zo goed gemixt dat het doet denken aan Chester Bennington. Ik kan niet wachten om te zien wat de toekomst voor deze band in petto heeft!

1. Silent Planet – “Iridescent“ – Spotify
2. A Day to Remember – “You’re Welcome“ – Spotify
3. Icon for Hire – “Amorphous“ – Spotify
4. Hacktivist – “Hyperdialect” – Spotify
5. Dream Theater – “A View From the Top of the World“ – Spotify

Naomi Bolk Redacteur

2021 was voor mij het jaar dat ik heb ontdekt hoe fijn het kan zijn om naar podcasts te luisteren. Desondanks kwam ik er tijdens het maken van dit lijstje achter dat er zeker goede albums zijn uitgebracht dit jaar waar ik veel naar heb geluisterd. Na wat keuzestress ben ik tot een top 5 gekomen zonder volgorde, maar wel tot een top 5 waarvan ik hoop dat ik deze albums over 10 jaar nog steeds beluister. Het nummer waarnaar je hieronder kan luisteren vind ik door de afwisseling tussen de heavy riffs en coupletten en het meer catchy refrein echt fantastisch!

1. A Day To Remember – “You’re Welcome“ – Spotify
2. Rise Against – “Nowhere Generation“ – Spotify
3. Heideroosjes – “Infocalyps” – Spotify
4. You Me At Six – “Suckapunch“ – Spotify
5. Paceshifters – “Brand New Plan” – Spotify

Stephanie van Gerven PR & Content Manager

Dit jaar waren het voornamelijk losse singles die mijn persoonlijke playlists haalden. Een schijfje dat ik wel veel in zijn geheel heb gedraaid, is de EP “fever” van Against the Current. Met de single “that won’t save us”, die in 2020 al werd uitgebracht, beloofde de band weer terug te gaan naar dat lekkere rockrandje. Die belofte werd waargemaakt met de EP, dat vol staat met tracks die het live goed gaan doen. Hopelijk kunnen we dat ervaren in 2022!

1. Against the Current – “fever“ – Spotify
2. Hot Milk – “I Just Wanna Know What Happens When I’m Dead“ – Spotify
3. KennyHoopla – “Survivors Guilt: the mixtape//“ – Spotify
4. Girl In Red – “If I Could Make It Go Quiet” – Spotify
5. Dead Poet Society – “-!-“ – Spotify

Babette Banté – Featurist

Het album dat er dit jaar echt uitsprong voor mij is Måneskin’s “Teatro d’ira – Vol. 1“, een in mijn ogen fantastische plaat. Nadat Måneskin het songfestival won ontstond er onmiddellijk een gigantische hype rondom de band. Niet alleen omdat de vier Italianen vaak verschijnen in opzienbarende outfits en altijd chaos lijken te veroorzaken, maar vooral omdat deze band gewoon echt zo goed is. Alles, van de baspartijen tot de rauwe vocalen, klopt op dit album. En daarom is het mijn favoriete plaat van 2021.

1. Måneskin – “Teatro d’ira – Vol. 1” – Spotify
2. Badflower – “This Is How The World Ends” – Spotify
3. Dead Poet Society – “-!-“ – Spotify
4. Waterparks – “Greatest Hits“ – Spotify
5. The Band CAMINO – “The Band CAMINO” – Spotify

Kim Hageman – Teammanager en fotograaf

Mijn favoriete album van 2021 is “Scaled and Icy” van twenty one pilots. Ik ben sowieso al groot twenty one pilots fan en kan voor elke mood wel een goede track van de band vinden. De track “Good Day” is een typische plaat voor de band, maar muzikaler nog wat sterker dan voorheen, vind ik. Ik kan er elk moment van de dag van genieten en krijg er altijd een happy feeling van.

1. twenty one pilots – “Scaled and Icy“ – Spotify
2. Porter Robinson – “Nurture” – Spotify
3. Billie Eilish – “Happier Than Ever“ – Spotify
4. Adele – “30” – Spotify
5. Nothing But Thieves – “Moral Panic“ – Spotify

Sanne Paaij – Redacteur

Dat het wederom een gek jaar was mag duidelijk zijn en ik had daardoor ook niet altijd door dat er nieuwe muziek werd uitgebracht. Maar er zijn zeker een aantal albums die indruk op me hebben gemaakt. Bovenaan mijn lijst staat “Comfort To Me” van de Australische punkband Amyl and the Sniffers. De plaat bevat een flinke dosis woede en agressie, maar ook een zoektocht naar liefde. Perfect dus om deze tijd mee door te komen!

1. Amyl and the Sniffers – “Comfort To Me” – Spotify
2. Limp Bizkit – “Still Sucks” – Spotify
3. Turnstile – “Glow On“ – Spotify
4. Viagra Boys – “Wellfare Jazz” – Spotify
5. Descendents – “9th & Walnut“ – Spotify

Wat waren jouw favoriete albums en EP’s van 2021? Laat het ons weten via Facebook, Instagram en Twitter.

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*