BENR bouwt feestje in TivoliVredenburg dat naar meer smaakt

De mannen van BENR gaan hard. Top 40 nummers worden door het duo bij Qmusic omgetoverd in Nederlandse versies. Sinds kort zijn ze ook vast de muzikale act bij talkshow HLF8, waar ze actualiteit verpakken in catchy songs. Op zaterdagavond 3 december staan de heren in een uitverkochte Pandora in TivoliVredenburg. Weet BENR het live publiek ook in te pakken?

Eerst is het de beurt aan Mits Mitchell om de zaal op te warmen. De supportact kon niet beter zijn gekozen, want het sluit heerlijk aan bij de vibe en muziek van BENR. De set bestaat uit enkele eigen nummers, waaronder het nog niet uitgebrachte “Klootzak”, en covers van enkele zeer bekenden Nederlandse hits als “Iedereen is van de Wereld” en “Altijd Wel Iemand”. De zanger zingt loepje zuiver en krijgt het publiek vanaf het eerste moment goed mee: de handjes gaan de lucht in en de covers worden meegezongen. Met het nummer “Heerlijk (Voetjes in het Water)” krijgt hij de zaal zelfs lekker aan het dansen. Als Mits Mitchell op deze manier doorgaat, gaan we nog veel van hem horen. Hij past namelijk perfect in het rijtje van populaire Nederpopacts als Flemming, BENR en Nielson.

Rond de klok van 21:00 uur betreedt BENR het podium en opent de set sterk met de single “Hart van Steen”. Het duo heeft een goede afwisseling in hun setlist met de Nederlandse versies van hits en eigen nummers zoals “Hier Voor Mezelf“, “Statisch” en “Geworden Wie Ik Ben“. De fans zijn bij elke song weer even enthousiast en aan energie is er geen tekort vanavond. Het duo zoekt continu de interactie op met de zaal en laat zelfs het publiek bepalen wie dé dancebattle wint tussen de mannen. Daarnaast wordt er ook nog een fan het podium opgehaald voor dansje.

Halverwege het optreden verruilt BENR het podium voor het midden van de zaal. Zonder microfoon, met een akoestische gitaar en een felle volgspot wordt de gevoelige Nederlandse versie van “In the Stars” gezongen. Het is een heel intiem, klein moment. Hier en daar hoor je wat gesnotter en menigeen heeft het kippenvel op zijn armen staan. Een zeer speciaal moment in de set.

Eenmaal terug op het podium laat Bart Maessen weten dat het nu wel weer tijd is voor iets luchtigs. Ondertussen komen de kerstmutsen en zelfs een kleine kerstboom het podium op: het is tijd voor de nieuwe kersttrack “Zet Het Op Je Lijstje”. De lichtjes gaan de lucht in en het nummer wordt van voor tot achter meegezongen. Terwijl Maessen even kort het podium verlaat, maakt Robin Zomer een praatje en is er zelfs tijd om een BeReal te maken met een fan. Met de terugkeer van Maessen, inclusief elektrische gitaar, is het tijd voor een onuitgebracht nummer: “Sluitingstijd”. Het nummer heeft, mede door de elektrische gitaar, een meer rockrandje dan je van de heren gewend bent. En ook dit is gewoon lekker!

Uiteraard kan BENR vanavond in Utrecht hun versie van Flemming’s “Amsterdam” – “Utrecht” – niet overslaan. “En die Paradiso van je hoeft ze niet, ze wil met me feesten in de Tivoli,” en met dat feestje in TivoliVredenburg zit het vanavond wel goed! Aan het einde van de set is er ook nog ruimte voor “Eennachtsvlieg”, waarbij iedereen lekker losgaat.

De toegift bestaat onder andere uit “Beetje Gek” en de Nederlandse versie van de hit “Pepas” van Farruko. Aan de reactie van het publiek zijn dit ook direct de twee bekendste en populairste nummers van het duo. Nog even zingt echt iedereen uit volle borst mee en wordt er gesprongen en gedanst. Dan komt de avond echt tot een einde. BENR wist vandaag de Pandora-zaal in hun thuisstad helemaal op de kop te zetten. Het was een mooi feestje dat naar meer smaakt!