The Overslept brengt enthousiasme naar Poppodium Volt

The Overslept

The Overslept staat met zijn Back to Life Tour op zondag 15 mei in Volt, Sittard. Oftewel: de show die al enkele keren verplaatst moest worden, maar nu dan toch écht gaat plaatsvinden. Maakt de band het wachten waard? Het belooft in ieder geval een volle avond te worden met Parson en Charmplay in het voorprogramma.

De avond begint vroeg: om 18.30 uur betreedt Parson het podium. De zanger opent met “Bad Luck“, een lekker nummer met een enorme poppunkvibe. Het duo, dat bestaat uit vocalist/bassist Parson en drummer Ruben, speelt strak vanavond. Tijdens de eerste paar nummers wordt er weinig contact gezocht met het publiek, maar de zaal is ook nog erg leeg zo vroeg op de avond. Jammer, want Parson zet een lekkere set neer die menig poppunkliefhebber wel zou weten te waarderen. Nummers als “Honest” en “Girls” worden vol overtuiging gespeeld. Tegen het eind van de set krijgt hij bij de aanwezigen de armpjes de lucht in. Voor de eerste echte show van de mannen was dit een goede start. Een gitarist toevoegen aan de band en veel podiumkilometers maken, en dan gaan we nog veel van Parson horen. Veelbelovend!

Charmplay beukt een halfuur later vol energie zijn set open met “I.T.M. (In the Mood)“. Aan de energie van de band zal het vanavond niet liggen, want die staat op standje kerncentrale. Gitarist Gio Sliwa en bassist Kaj van Hooijdonk rennen en springen de hele set het hele podium over. Van Hooijdonk doet zelfs meerdere keren bijna de split, terwijl hij zijn basgitaar bespeelt. Dat doen niet veel hem na, laat staan tijdens het spelen. Na een van de eerste nummers gooit frontman Robert Been goedbedoeld een drumstok de zaal in, die zagen ze niet aankomen – letterlijk. Het wordt uiteindelijk met een grapje opgelost.

Het publiek houdt zich nog erg rustig terwijl Charmplay echt zijn best doet om iedereen enthousiast te krijgen. Aan enthousiasme en energie ontbreekt het niet bij de band. Tijdens de laatste nummers gaan de handjes dan toch voorzichtig de lucht in. Charmplay speelt vanavond een strakke en energieke set vol met opgewekte nummers. Bij de laatste nummers, “Hurry” en “Nature“, gaat het helemaal los. Drummer Sergei Christian zet nog even een ongelofelijk snelle en strakke drumbeat neer, waarbij zelfs de ride cymbal bijna omvalt. Charmplay heeft zijn taak als opwarmer volbracht!

The Overslept begint de avond met een van de nieuwere singles “Tunnel Visions“. En die knalt er lekker in. Hoewel het publiek wel al enthousiaster reageert dan bij de voorgaande acts, blijft een groot gedeelte achterin de zaal staan. Frontman Sem Jonkhout doet gelijk een oproep om meer naar voren te komen, waar enigszins gehoor aan wordt gegeven. “Where We Want To“, “Waste of Love” en “Little Miss Has-Been” staan ook op de eerste helft van de setlist.

Tijdens “Figure It Out” vraagt de band aan het publiek naar het bekende springmomentje: eerst iedereen zakken en dan volle energie omhoog spingen. Bassist Tommy van der Leer springt zelf ook even de zaal in en rent met zijn basgitaar kort door het publiek. De bandleden zoeken ook op het podium interactie met elkaar en stralen veel plezier uit in wat ze doen. Daarbij spelen ze ook nog eens stuk voor stuk strak.

Vocaal gezien is het vanavond iets minder, maar gezien de omstandigheden zeker niet slecht. Jonkhout liet namelijk eerder al weten na drie dagen optreden langzaam zijn stem te verliezen. Dat is te horen in sommige hogere stukken of langere uithalen, die vanavond helaas niet haalbaar zijn voor hem. The Overslept doet echter echt zijn best om de aanwezigen te entertainen en te betrekken, maar op enkele fans na blijft het publiek mild vanavond.

Met “Save Our Souls“, “Long Way Down” en “Addicted to the Rush” komt er na ongeveer een uur een einde aan het optreden van The Overslept. Er is een lekkere, strakke set neergezet vanavond waarbij vooral het publiek wat steekjes heeft laten vallen.