Mod Sun zet Dynamo in vuur en vlam met onuitputtelijke energie

Mod Sun

Op dinsdag 6 juni staat zanger/rapper Mod Sun op het podium in Dynamo, Eindhoven. Zijn enige Europese headlineshow deze tour, want verder staan er alleen festivals op het programma. Aan supportacts LØLØ en Jetlag Jenny om de zaal op te warmen.

Net als je denkt dat de avond lekker van start gaat met Jetlag Jenny, klinkt er rond 19:30 uur een brandalarm door Dynamo. Gelukkig blijkt het na een tijdje loos alarm en knalt Jetlag Jenny later dan gepland alsnog heerlijke poppunktunes de zaal in. De band speelt voornamelijk nummers van het onlangs verschenen album “Loser When It Comes To Love“. Jetlag Jenny valt goed in de smaak met hun strakke spel, want de zaal staat vol knikkende hoofdjes en zelfs de vuisten gaan de lucht in!

Nadat de laatste noten van Jetlag Jenny zijn gespeeld, is het tijd voor de tweede supportact: LØLØ. De set wordt geopend met twee energieke tracks: “death wish” en “THE FLOOR IS LAVA!!” “Eindhoven, jullie hebben mijn eerste tit slip meegemaakt,” laat de zangeres na de eerste tracks weten. Tijdens “Debbie Downer” verschijnt er een roadie met bivakmuts op het podium, die kleine pompoms uitdeelt aan het publiek. Zoals LØLØ zelf zegt maakt Dynamo nu deel uit van haar ‘emo cheerleader squad’. De cheerleader chant in het nummer “That girl is too aggressive, too, too aggressive” wordt heerlijk meegeschreeuwd! 

De zangeres heeft meer interactiemomentjes met het publiek, wat de show intiemer maakt. In de set is er ook ruimte voor een eigen versie van “Teenage Dirtbag“, origineel van Wheatus. Hierbij krijgt gitarist Ben Healey een blonde pruik op en zingt het laatste stukje, maar dan wel speciaal gemaakt voor vanavond: “I’ve got two tickets to Mod Sun, baby, Come with me Tuesday don’t say maybe“. Leuk detail! Ook wordt er een nieuwe onuitgebracht nummer gespeeld: “hot girls in hell“. Er wordt afgesloten met de track “boohoo“, die een stuk rustiger is. Hierbij gaan dan ook de telefoonlichtjes de lucht in. Wat een heerlijke set heeft LØLØ vanavond neergezet! 

Het moment dat Mod Sun het podium betreed, gaat de energie op standje onbeperkt. Er wordt geopend met “Bones” en “Betterman“. Er wordt gesprongen, de handen gaan in de lucht, er wordt luidkeels meegezongen en er ontstaat zelfs al een moshpit: bij deze eerste paar nummers wordt alles al gegeven! Vooral bij het nummer “Stay Away” galmt “Stay away from me, away from me, and I’ll stay away from you” door de zaal. Wat is dit lekker! 

Het publiek wordt vanavond door Mod Sun sowieso op hun wenken bediend. Er is door de zanger zelfs ruimte gemaakt voor een gloednieuw nummer, die vandaag in Eindhoven voor het eerst gespeeld wordt: “Strangers“. Ook in deze track zit weer een heerlijke chant. Het resultaat? Iedereen zingt aan het einde het refrein al mee. Maar er is meer, veel meer. Aan energie is er geen tekort, “vannacht kunnen we opladen” is het motto. 

Als je dacht dat het niet energieker kon, dan heb je het mis en dat wordt duidelijk tijdens “Karma“. Iedereen in het publiek zingt dit woord voor woord mee en geeft écht alles. Wat hier op dat moment gebeurd, is niet te beschrijven. Aan het einde van het nummer neemt de zanger zelf even plaats achter de drumkit. Deze energiepiek zet alleen nog maar door wanneer Mod Sun zijn versie van The Goo Goo Dolls‘ “Iris” inzet. Die weer opgevolgd wordt door de single “Perfectly Imperfect“. Je begrijpt het al: we blijven nog even op dat zelfde niveau doorgaan! 

Tegen het einde van de avond krijgt het nummer “Drive” zijn livedebuut. Fans hadden eerder al gevraagd of dit nummer op de setlist mocht. Met liefde wordt daar vanavond gehoor aan gegeven en dat was voor zowel Mod Sun als het publiek een hoogtepunt. Na een voorstelrondje van de band, is het einde dan echt in zicht. “Eyelids” en “Flames” sluiten de set af. Moshpits worden geopend en crowdsurfers duiken het publiek in. Nog eentje dan. “Rich Kids Ruin Everything” is de encore vanavond en daarmee komt een fantastische energievolle show tot een einde. 

Wat hier vanavond is gebeurd, is er een voor in de boeken. Het brandalarm eerder op de avond was een positieve voorbode. Mod Sun zette Dynamo in vuur en vlam met zijn onuitputtelijke energie!

Check ook ons interview met MOD SUN!