Jera On Air 2022: deze bands wil je zien

Rise Against, The Offspring en The Hives staan als dagheadliners groot op de poster van Jera On Air 2022. Deze bands hebben in de scene ook simpelweg geen introductie meer nodig. Wij stellen graag een aantal kleinere namen op de poster aan je voor. Wellicht heb je er al eens van gehoord of heb je de namen al eens voorbij zien komen. Wij laten je in ieder geval weten waarom je deze bands best even mag gaan checken op Jera On Air 2022.

Van Nederlandse bodem

Another Now

Beukende metalcore uit Eindhoven wordt gebracht door Another Now. De band timmert al een tijdje lekker aan de weg en bracht vorige zomer zijn debuut album “OMNI” uit. Even checken op Jera On Air, want voor het najaar staat een headlinetour door Nederland gepland, die je dan wellicht niet wilt missen.

Mayleaf

Mayleaf was een van de hardere bands tijdens Popronde 2021. De band is moeilijk te plaatsen in één hokje, want Mayleaf combineert nogal graag. Fuzz, poppy, rock, grunge en ’90 grooves, het wordt door de band in een grote blender gestopt. Als je verrast wilt worden, mag je dit niet missen!

Beachdog

Beachdog ging misschien van start als ‘bandje van…’, maar heeft ondertussen al aardig naam voor zichzelf weten te maken. Het is een aanrader om zeker het debuutalbum “Beachdog” te checken en dan lekker losgaan in de pit met deze grunge/hardcore-formatie op Jera On Air.

Net even iets anders…

Bob Vylan

Britse hiphop en hardcore met politieke thema’s: dat is wat je kan verwachten van het duo Bob Vylan. Met hun snelle raps maken de mannen een statement over racisme en politiegeweld in Groot-Brittannië.

La Armada

De uit de Dominicaanse Republiek afkomstige band La Armada brengt een Caribisch gevoel naar Jera On Air. De combinatie van metal, trash en punk maakt dat de tracks van La Armada behoorlijk hard zijn. Er worden niet alleen genres gecombineerd, maar ook talen. De band zingt deels in het Engels en deels in het Spaans. ¡Vamos a divertirnos!

Oceans Ate Alaska

Bij de mannen van Oceans Ate Alaska zit je op het goede adres wat betreft unieke muziek. In de tracks van de band herken je genre’s zoals metal, djent, jazz en hiphop. Als je los wil gaan in de moshpit kan dat zeker met Oceans Ate Alaska.

De grenzen over

Main Line 10

De band Main Line 10 is ontstaan in 2005 in Mallorca, Spanje. Sindsdien verspreidt de band hun melodische hardcore geluid de hele wereld over. Deze zomer zijn de mannen te vinden op Jera On Air. Als je fan bent van snel gitaarwerk en ruige vocalen, mag je hun set zeker niet missen.

Belvedere

De mannen van Belvedere zijn ver gevorderd in het skate-punk genre: ze spelen al ruim 25 jaar samen in een band. De uit Canada afkomstige band met zeven albums onder de arm heeft heel wat materiaal om naar Jera On Air te brengen. Een echte aanrader voor fans van bands als State Champs en Trash Boat.

Hot Milk

Vanuit Groot-Brittannië komen de rockers van Hot Milk. Deze band hebben we al eens eerder aan je voor gesteld in onze serie ‘Maak kennis met…’. Hot Milk brengt aanstekelijke poppunktracks naar Jera On Air, waarop je wel los moet gaan.

Welke bands op Jera On Air tip jij aan andere festivalbezoekers? Laat het ons weten via Instagram, Facebook en Twitter!