Dream Nails heeft een duidelijke boodschap in V11, Rotterdam

Op woensdag 6 december staat de uit Londen afkomstige queer-punkband Dream Nails op het podium van V11 te Rotterdam. Het kwartet speelt een aantal shows in Europa om hun tweede album “Doom Loop” te promoten.

De band opent de set met een cover van het Limp Bizkit-nummer “Take a Look Around” en het is meteen duidelijk dat Dream Nails iets te zeggen heeft vanavond. “Now I know why you wanna hate me!” schreeuwt Ishmael Kirby door de microfoon. De vocalist zit op een kruk door een lichte verwonding aan hun been, maar heeft moeite om stil te zitten. Het liefst dook Kirby zelf tussen het publiek vanavond. Dit geeft voor de toeschouwers duidelijk een gevoel van saamhorigheid; er wordt volop meegedanst én gezongen.

Dream Nails stelt zichzelf voor als een queer-punkband. Hoewel de nummers veelal toch ook best poppy zijn, is er een duidelijke DIY-mentaliteit zoals we gewend zijn uit de punkscene. De band roept hun fans geregeld op om vooral te zijn wie ze willen zijn en hun dromen na te jagen. Dit blijkt bijvoorbeeld uit het feit dat drummer Lucy Katz een set drumstokjes weggeeft aan iemand in het publiek die altijd al heeft willen leren drummen. Er is sowieso veel interactie met de bezoekers in de zaal, maar er wordt natuurlijk ook muziek gemaakt! Het complete nieuwe album komt voorbij, met onder andere de nummers “Geraniums“, “Case Dismissed” en “She’s Cutting My Hair“. Ook wordt er een uitstapje gemaakt naar oudere nummers zoals “Kiss My Fist“. Dream Nails schreef dit nummer naar aanleiding van een incident van homogeweld in hun thuisstad Londen.

Na drie kwartier zit de show er toch echt al bijna op en geeft de band aan het laatste nummer te gaan spelen: “Ballpit“. Dit is de laatste kans voor het publiek om nog even goed uit hun dak te gaan! Natuurlijk komt Dream Nails nog wel even terug voor een toegift, waarbij als eerste het langzame nummer “Time Ain’t No Healer” wordt gespeeld. Het nummer “Femme Boi“, een track die Kirby schreef uit een dagdroom over het omarmen van hun eigen femininiteit, wordt bewaard voor het laatst.

Dat Dream Nails al een goede massa fans heeft verzameld in Nederland is duidelijk. V11 was goedgevuld en er werd constant meegezongen. Dream Nails is dus zeker welkom om snel terug te keren!