Angel Du$t laat verschillende gezichten zien in Bibelot Dordrecht

Op donderdagavond 7 juli staat de Amerikaanse hardcoreband Angel Du$t in het Dordtse Bibelot. Vijf jaar geleden vonden we de band daar ook al, toen met bevriende band Turnstile. Was de venue die avond strak uitverkocht, vanavond lijkt het een heel stuk rustiger. Benieuwd wat Angel Du$t hiermee doet.

Bij aankomst in de omgeving van Bibelot voelt het als een spookstad. Het is gemakkelijk om een plekje te vinden in de tegenovergelegen parkeergarage en ook alle lockers lijken ongebruikt. Onderweg de trap op richting de Powerstage zijn gelukkig vlagen hardcore te horen, wat betekent dat voorprogramma Rites al lekker bezig is. De vijfkoppige hardcoreband uit Zeeland timmert momenteel goed aan de weg en is deze zomer op veel kleine festivals door Nederland te vinden. Vanavond in Bibelot staat de band helaas voor niet meer dan vijftien man, maar dat lijkt ze niks uit te maken. Rites doet gewoon lekker zijn ding en zorgt dat het publiek goed opgewarmd wordt.

Om 21:30 uur is het tijd voor het hoofdprogramma van vanavond: Angel Du$t. Het is inmiddels iets drukker geworden, maar nog steeds is de zaal amper voor een kwart gevuld. Zonde! De band trapt af met “Toxic Boombox“, afkomstig van het in 2016 uitgebrachte album “Rock the Fuck On Forever“, en de toon is direct gezet. Echte moshpits zullen we vanavond niet zien, maar twee jongens nemen het heft in eigen handen en starten gewoon een tweepersoonspitje op de vloer. Bij het tweede nummer laat Angel Du$t direct hun andere gezicht zien met de openingstrack van de meest recente plaat “YAK: A Collection Of Truck Songs“: “Big Bite“. Dit album heeft een totaal andere sound dan zijn voorgangers. De band maakte altijd al gebruik van powerpopinvloeden in hun muziek en die zijn op deze plaat nog meer aanwezig.

De setlist is dus lekker gevarieerd en frontman Justice Tripp en kompanen vinden het niet eng om vanavond een beetje te experimenteren. Ondanks dat het rustig is in de zaal geniet Angel Du$t vanavond zeker. Er is veel interactie met het publiek, de band vraagt het barpersoneel om wat energy drinks (die ze later zullen betalen) en vertelt ons over de verschillende dieren die ze vandaag gezien hebben in een Dordts park. Tussendoor worden we getrakteerd op dansbare tracks zoals “On My Way” en “Waiting So Long“, maar wordt er ook genoten van het gevoelige nummer “Love Is the Greatest“, waarin Tripp een heerlijke gitaarsolo heeft. Een optreden van Angel Du$t is zeker geen straf om naar te kijken!

Na een aantal rustigere nummers krijgen we nog even wat hardcore voor onze kiezen. “Headstone“, “Stepping Stone” en “Set me Up” komen vol gas voorbij. Bij laatstgenoemde track weten twee meiden uit het publiek wat ze moeten doen en vragen Tripp om de mic. Die geeft hij maar al te graag af zodat hij zich op zijn gitaarspel kan storten. “How could you set me up, to knock me down, when I needed you, you were nowhere around” schreeuwen de meiden door de microfoon. Om bij te komen wordt afgesloten met “Fear Some” en dan zit het er na 45 minuten op.

De band blijft na afloop in de zaal hangen om merchandise te verkopen en met het publiek te praten. De tour loopt bijna op zijn eind en de band vertrekt binnenkort weer terug naar Amerika. Hopelijk zien we Angel Du$t snel terug in Nederland!