Acht tips voor Lowlands 2023

Eind augustus reizen er weer vele muziekliefhebbers af naar Biddinghuizen voor Lowlands 2023. Dit jaar heeft het festival weer een aantal toffe acts op het programma staan, waarbij Billie EIlish, Florence + the Machine en Nothing But Thieves bovenaan op de poster staan. Benieuwd naar welke artiesten je écht niet mag missen op 18, 19 en 20 augustus? Wij geven je graag zeven tips.

boygenius – Indierock supergroep

boygenius trapte zijn carrière af in 2018, toen artiesten Julien Baker, Phoebe Bridgers en Lucy Dacus besloten samen een band te vormen. Gezamenlijk maken ze indiepop en -rock waar je al snel een nostalgisch gevoel van krijgt. Een echte aanrader voor iedereen die een dansje wil wagen op de festivalweide.

Bombay Bicycle Club – vrolijke tunes van Britse bodem

Van de muziek van Bombay Bicycle Club word je gegarandeerd vrolijk. Denk aan lichte tonen over een vlotte drum, op zo’n manier dat je het idee krijgt dat je meegenomen wordt naar een andere wereld. Laat Bombay Bicycle Club je meenemen naar hun wereld vol met indie-, folk- en rockmuziek op Lowlands 2023.

Water From Your Eyes – opzwepende muziek om op te dansen

Wil je echt helemaal losgaan? Ga dan naar Water From Your Eyes. Dit duo uit New York doet er alles aan om hun muziek opzwepend te laten klinken. Hysterisch klinkende pianonoten en snelle drums maken dat je onmiddellijk wilt dansen. Voeg daar wat snerpende tonen en een vette baslijn aan toe en de chaos is compleet.

John Coffey – terug van weggeweest

John Coffey speelde menig festival al plat, maar gooide in 2016 de handdoek in de ring. Onlangs kondigde de band hun terugkeer aan inclusief nieuw materiaal. Pak nu dus je kans om de band weer live te zien met hun energieke liveshow.

The Haunted Youth – opkomende band met melancholisch klinkende tracks

Voor een volle sound en een stevig stukje gitaarwerk moet je bij The Haunted Youth zijn. Deze band uit België wist snel naam voor zichzelf te maken, onder andere door hun recent uitgebrachte debuutalbum ”Dawn of the Freak’‘. Nu neemt de band de melancholische tracks mee naar Lowlands 2023. Verwacht het geluid van synthesizers in combinatie met zwoele vocalen en prachtige gitaarriffjes.

ECHT! – instrumentaal en jazzy geluid

Misschien ben je wel even klaar met het luisteren naar allerlei verschillende teksten, en wil je juist even wat instrumentaals. Dan is ECHT! zeker een aanrader. De band maakt gebruik van allerlei soorten instrumenten en klanken, wat maakt dat een festivalset van ECHT! onwijs gevarieerd is. Je kan geluiden van traditionele instrumenten verwachten zoals drums of piano, maar ze maken ook gebruik van elektronische geluiden.

Turnstile – recent doorgebroken hardcore punkband

Met drie Grammy nominaties en een tour met My Chemical Romance heeft deze band het de afgelopen jaren behoorlijk goed gedaan. Turnstile heeft een naam weten te maken voor zichzelf in de alternatieve scene. Niet gek, want met hun aanstekelijke nummers, lekkere drumbeats en toffe riffs maken ze het publiek over de hele wereld enthousiast.

Mother Mother – Indierock veteranen

Mother Mother is een doorgewinterde band binnen het indiegenre. De band is voornamelijk bekend in thuisland Canada, maar komt nu met zijn heerlijke tracks naar Lowlands. Waar veel indiebands rustige, ietwat verdrietige muziek maken, maakt Mother Mother juist vrij stevige tracks. Drums, gitaarwerk en grote vocalen zullen over het Lowlandsterrein knallen.

Meer weten over Lowlands? Check dan de website. Welke acts wil jij absoluut niet missen? Laat het ons weten via Instagram, Twitter en Facebook. Luister hieronder vast naar de officiële Lowlands 2023 playlist.