Vijf tips voor Left of the Dial 2023

Van donderdag 19 tot en met zaterdag 21 oktober is het in Rotterdam weer tijd voor Left of the Dial. Net zoals voorgaande jaren vindt het festival plaats in venues verspreid door de gehele binnenstad en kun je genieten van ruim 100 verschillende acts. Hieronder onze tips voor Left of the Dial 2023!

Chalk: muzikale filmmakers

Chalk werd door BBC Introducing “de meest opwindende Noord-Ierse gitaarband in jaren” genoemd. De band uit Belfast bracht onlangs de eerste EP uit, genaamd “Conditions“. Naast muzikanten zijn de drie mannen ook filmmakers; ze ontmoetten elkaar op de filmacademie en gebruikten hun gezamenlijke interesses om muziek te gaan maken. Tijdens liveshows kan het publiek ook genieten van hun zelfgemaakte visuals. Chalk is duister, opwindend en mixt dance met noise. Je ontdekt Chalk op donderdag om 21:10 uur in Worm en zaterdag sluiten ze om 22:50 uur Rotown af.

Wegdromen met bdrmm

Het Britse vijftal bdrmm (spreek uit: bedroom) stond in 2021 ook al op Left of the Dial. De band had toen net hun debuutalbum uitgebracht en komt in 2023 terug met een nieuwe plaat onder de arm: “I Don’t Know“. Bdrmm mixt shoegaze met postpunk, maar durft op het nieuwe album wat meer te experimenteren. Zoekend naar een eigen sound zijn er invloeden te horen uit ambient, electronica en triphop. Dit optreden kan dus nog wel eens gaan verrassen! Bdrmm speelt vrijdag in Perron om 21:00 uur en zaterdag om 23:20 uur in de Arminius kerk.

Alien Chicks experimenteert er op los

Het post-punk powertrio Alien Chicks is nog geen twee jaar bezig, maar verkoopt in thuisland, het Verenigd Koninkrijk, inmiddels al headlineshows uit. De band onderzoekt een brede mix aan muziekgenres, waaronder jazz, rap en math rock. Dit ontvouwt zich in een unieke, chaotische sound. Alien Chicks heeft nog geen EP of album uitgebracht, maar trekt vooral bekijks door de energieke liveshows. Dit wil je dus niet missen! Op donderdag zie je de band in Worm om 20:20 uur en op zaterdag om 16:10 uur in Club Centraal.

Pink Eye Club brengt disco terug

Dansen doe je tijdens Left of the Dial 2023 onder andere bij Pink Eye Club. Deze eenmans-discomachine mixt, op verhalen-vertellende manier, gebeurtenissen over het dagelijkse leven in Londen met elektronische beats. Denk hierbij aan The Streets meets Pet Shop Boys. Met titels zoals “Heterosexual Pissing Contest“, “You’re Just A Stupid Fucking Man (In a Really Shit Band)” en “(No Room For) Gatekeeping” is het wellicht geen verrassing dat Haydn Davies (de persoon achter Pink Eye Club) lekker kritisch is op de maatschappij. Pink Eye Club treedt twee keer op; vrijdag om 00:00 uur in Worm en zaterdag om 16:30 uur in V2.

Grandmas House is allesbehalve suf

Grandmas House uit het Verenigd Koninkrijk is een queer punk-trio dat naast boos, ook kwetsbaar durft te zijn. De band ontstond uit het idee dat de drie een plek nodig hadden om te schreeuwen over de dingen die ze belangrijk vinden. Poppy, Yasmin en Zoë kennen elkaar van de universiteit en zijn daarna gaan samenwonen in Poppy’s thuisbasis Bristol. De grote muzikale scene daar heeft de sound van de band geïnspireerd tot het punt waar ze nu zijn belandt. Grandmas House bracht in 2023 hun tweede EP uit; “Who Am I“. Je ziet de band vrijdag om 19:00 uur in Perron en zaterdag om 19:50 uur in Worm.

Tickets voor Left of the Dial 2023 gaan hard, maar zijn nog te koop via de officiële website. Hier vind je ook de voorlopige timetable, zodat je alvast kunt gaan plannen! De kosten voor het hele weekend zijn €50,00. Hiervoor kun je alle venues bezoeken en genieten van het randprogramma.

Welke act ga jij zeker bekijken op Left of the Dial 2023? Laat het ons weten via Facebook, Twitter en Instagram!